Δήμητρα Γαλάνη και Στάθης Δράκος παρουσίασαν το νέο τους άλμπουμ – To βαλς των Χαμένων μετά

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

«Θ΄ αποδράσουμε, δες 
Κάποια μέρα ξανά 
Το λες, και κοιτάς μακριά 
Κι η ζωή απ΄ το τζάμι περνά 
σ ένα βαλς των χαμένων μετά»

Μας συνεπήραν οι στίχοι. Μας γέμισαν την ψυχή οι όμορφες αισθαντικές μελωδίες του.   Σε  μια συνάντηση μόνο για φίλους – φίλους της μουσικής.


Μια που  τα γενέθλια της Δήμητρας Γαλάνη, συνέπεσαν με την προ ακρόαση του νέου της άλμπουμ με τίτλο «Το βαλς των χαμένων μετά», σε  στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Ευστάθιου Δράκου – που  θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή  18 Νοεμβρίου σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων – οι τρεις  συναντήθηκαν  στο Μικρό Παλλάς για να μοιραστούν με τους δημοσιογράφους αλλά και φίλους, ακροατές ραδιοφωνικών σταθμών και αναγνώστες,  το πως γεννήθηκε αυτή η νέα δουλειά.

Ο Νίκος Μωραϊτης, εξομολογείται: «Βάζω το δίσκο των Minor project, του συγκροτήματος του Στάθη Δράκου. Την ώρα της ακρόασης μου κατεβαίνουν ελληνικοί στίχοι, τους οποίους «ακούω» με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Λέω «πρέπει να τον βρω». Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω πρέπει να γράψουμε μαζί τραγούδια για τη Γαλάνη. Συμφωνούμε. Δεν της το λέμε, παρά μόνο όταν τα ετοιμάσουμε 5 – 6 τραγούδια. Παίρνω τηλέφωνο τη Δήμητρα και της το λέω. Η Δήμητρα τα ακούει και με παίρνει πίσω και μου λέει. «Αυτά τα τραγούδια πρέπει να τα πω μαζί με το Στάθη»

‘Ετσι μια νέα συνεργασία, με  εννιά νέα τραγούδια, άρχισε να χορεύει βαλς στο ρυθμό τριών γενιών.


 

Η Δήμητρα Γαλάνη, απλή όπως πάντα, καθήμενη στο σκαλοπάτι της σκηνής, έγινε ένα με τον κόσμο, ευχαριστώντας  αρχικά τους δημοσιογράφους, γιατί όπως είπε, από αυτούς  το υλικό της δουλειάς τους επικοινωνείτε και μπαίνει στη ζωή του κόσμου, την MINOS EMI, αυτό το παλιό σπίτι που μπαίνω – βγαίνει, σαν οικογένεια πάντα  την  περιμένει με αγάπη και η φροντίδα. Το   Γιώργο Ανδρέου, που  ανέλαβε την τελική επεξεργασία του υλικού, έτοιμο από τον  Σάκη Μπάστα από την Πάτρα.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια στη συνέχεια, παρουσίασε  τους δυο ηθικούς αυτουργούς αυτής της δουλειάς λέγοντας:

Το 2012 μπήκε στη ζωή μας ο νεαρός Στάθης Δράκος. Είναι ένα παιδί  που λες και έχει ζήσει 15 ζωές και να της κουβαλάει και να της πηγαίνει στο μέλλον. Έτσι είχαμε μεγάλη χαρά όλοι,  αναμονή και ζήλια. Οι τραγουδιστάδες είμαστε ζηλιάρηδες. Αλλά όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε κάτι ζηλεύουμε. όταν δεν έχουμε, είμαστε γελοίοι.  Ένας άλλος παλιός μου γνώριμος ο Νίκος Μωραίτης. Θυμάμαι στα 20 του, που με πήρε τηλέφωνο και μου λέει κυρία Γαλάνη θα ήθελα να κάνουμε μια συνέντευξη.  Κάναμε τη συνέντευξη και εκεί μου λέει, γράφω και κάτι στίχους που και που. βλέπω τα Χάρτινα και λέω, κοίτα τι λέει αυτό το παιδί τώρα. Φωτιά για να καούν τα χάρτινα καρδιά κομμάτια…  δηλαδή στίχοι του σήμερα. Αυτό το παιδί μπήκε στη ζωή μου με αυτό τον τρόπο.  Κάποια στιγμή θέλησα να κάνω δίσκο με τον σπουδαίο Τάκη Σούκα, και έτσι πήρα τους στίχους του Νίκου και μπήκε στη δισκογραφία. Και τώρα συνεργαζόμαστε και σε αυτή τη δουλειά. Είναι μια δουλειά των δυο, που έχω μπει εγώ μέσα σε αυτήν.

Ο Στάθης Δράκος, το νέο αυτό ταλαντούχο παιδί, με σεμνότητα, είπε ότι το «Βαλς των χαμένων μετά» δεν ήταν δουλειά γι αυτόν αλλά σχολείο. Οι πρώτες τάξεις με βρήκαν στην Πάτρα παρέα με τον Σάκη Μπάστα, τον Αλέξανδρο Μπαλτά και τον Ιάσωνα Βάκρυνο. Το όμορφο σημείο όλου αυτού, είναι η Δήμητρα Γαλάνη, που δεν ήταν απλά «δασκάλα» αλλά ήταν η καλή η συμμαθήτρια που σε πιάνει από το χέρι και πάτε μαζί. Το ίδιο και ο Νίκος Μωραΐτης.

Η παρουσίαση του δίσκου έκλεισε με δυο εκπλήξεις. Η μία ήταν όταν η Δήμητρα Γαλάνη και ο Στάθης Δράκος βγήκαν στην σκηνή και τραγούδησαν τέσσερα  από τα  νέα τους τραγούδια, υποσχόμενοι ότι κάποια στιγμή θα τα τραγουδήσουν μαζί σε κάποια μουσική σκηνή.

Ενώ τον ενθουσιασμό του κοινού αιφνιδίασε ευχάριστα η τούρτα με τα χρωματιστά κεράκια που έφτασε στη σκηνή μια και η Δήμητρα Γαλάνη είχε χθες και γενέθλια.

Η βραδιά τελείωσε στο ιστορικό café –Restaurants,  Ζonars, με δημοσιογράφους  –  συντελεστές – ερμηνευτές και παραγωγούς, να μοιράζονται τις σκέψεις τους παρέα με κρασί, τούρτα και νόστιμα εδέσματα.


Το άλμπουμ αποτελείται από εννιά τραγούδια συν δυο επαναλήψεις – Το Νερό σε papercut Mix και το Ευτυχισμένοι  Άνθρωποι σε demo. Οι στίχοι είναι του Νίκου Μωραΐτη και η μουσική του Στάθη Δράκου. Οι Ενορχηστρώσεις είναι των Διονύση Μπάστα και Στάθη Δράκου.

Το τραγούδι «Εκδρομή» είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο Στάθης Δράκος στο δίσκο των Minor Project, σε αγγλικούς στίχους με τη φωνή του Στάθη.

Στο δίσκο αυτό, ο Νίκος Μωραΐτης έγραψε τους ελληνικούς στίχους με τη  Δήμητρα Γαλάνη και τον Στάθη Δράκο να το αποθεώνουν.

«Το βαλς των χαμένων μετά»

Τραγούδια

1. Το Βαλς των χαμένων μετά  – Δήμητρα Γαλάνη  – Ευστάθιος Δράκος

2. Νερό  –  Δήμητρα Γαλάνη

3. Βεγγαλικά  – Δήμητρα Γαλάνη  – Ευστάθιος Δράκος

4. Εκδρομή  – Δήμητρα Γαλάνη – Ευστάθιος Δράκος

5. Όστρακο  – Δήμητρα Γαλάνη

6. Κορθι (ορχηστρικό)

7. Ευτυχισμένοι άνθρωποι  – Δήμητρα Γαλάνη

8. Ο Ψαράς των λέξεων – Ευστάθιος Δράκος

9. Οικόπεδο – Δήμητρα Γαλάνη

10. Το Νερό (Pepercut mix) – Δήμητρα Γαλάνη

11. Ευτυχισμένοι Άνθρωποι (DEMO) – Ευστάθιος Δράκος

 

{youtube}uLWKS5oqvfg{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.