Ο Ομπάμα επισκέφτηκε τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ιστορική επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ο προσωπικός του φωτογράφος.

 

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγείται από τον Δημήτρη Παντερμαλή. Τον Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η γγ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Εν συνεχεία ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατευθυνθεί στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Δέλτα Φαλήρου. Η ομιλία του εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13:50.

Όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση για την ιστορική ομιλία του αμερικανού προέδρου ήδη έχουν σχηματίσει ουρές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να περάσουν από τον απαραίτητο έλεγχο πριν εισέλθουν στο χώρο.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αμερικανός πρόεδρος θα παρουσιάσει εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης «το όραμά του για τη δημοκρατία, την ώρα της ανόδου του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει μάλιστα ότι η ομιλία αναμένεται να είναι «μία από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε για αυτήν την Ελλάδα, λίκνο της δημοκρατίας, και, σύμφωνα με τα λόγια του, ‘πηγή τόσων ιδεωδών και αξιών που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Αμερικής’».

Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της δεξιάς, αλλά και της αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στις απογοητεύσεις από τις οποίες αυτός ο λαϊκισμός τροφοδοτείται και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν «καπιταλισμό χωρίς ψυχή».

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αναχωρήσει από την Αθήνα το μεσημέρι με προορισμό το Βερολίνο.

Από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο. Το AirForce One αναμένεται να απογειωθεί από το «Ελ.Βενιζέλος» στις 15:30 για Βερολίνο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.