Αντιεξουσιαστές και Αστυνομικοί σε σκηνικό ”πολέμου”…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αντιεξουσιαστές με μολοτοφ και πυροτεχνήματα εχουν δημιουργήσει κλίμα κόλασης για τους κατοίκους της περιοχής στα Εξάρχεια μετά από την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα στην πλατεία Στουρνάρη ενώ επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών με μολότοφ και πυροτεχνήματα σε Στουρνάρη, Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.Λίγο πριν πέσουν οι πρώτες μολότοφ περί τους 2.000 ανθρώπους συμμετείχαν σε πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού πριν από οκτώ χρόνια. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και περπάτησαν μέχρι τη Βουλή, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.αναρχικοί άφησαν φυλλάδια σε αυτοκίνητα κατοίκων του κέντρου, προειδοποιώντας τους να τα απομακρύνουν από την περιοχή.

Τα φυλλάδια, που φέρουν την υπογραφή αναρχικών ομάδων, «ενημερώνουν» πως ειδικά σήμερα, δηλαδή την ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα αυτοκίνητα «κινδυνεύουν», από τις «στρατιωτικές επιθέσεις του κράτους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Συγκεκριμένα στο χαρτί που άφησαν αναρχικοί στα παρμπρίζ αυτοκινήτων στα Εξάρχεια αναφέρεται:

«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους. Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική διέξοδος».
Το κείμενο υπογράφουν οι «Σύντροφοι για την κοινωνική αυτοοργάνωση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.