Τσίπρας: 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

«Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δις. Άμεσος στόχος η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ σχολίασε ότι η Ελλάδα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη.

Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευση μας, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά 1.6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

«Τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά για όσο ακόμα διαρκεί η προσφυγική κρίση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.