ESM: «Παγώνουν» μέχρι να αξιολογηθεί ο μποναμάς Τσίπρα τα μέτρα για το χρέος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ετυμηγορία των θεσμών σχετικά με το αν «ο μποναμάς Τσίπρα» συνάδει με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου, αναμένει ο ESM προκειμένου να προχωρήσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ταμείου μέσω email. Να σημειωθεί ότι για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup, απαιτείται μια σειρά αποφάσεων από όργανα του EFSF και του ESM.

Tα όργανα του ESM, δηλαδή, έχουν προσωρινά σταματήσει τις κινήσεις για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, συνδέοντας το θέμα με την παροχή έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ, θέση που εξέφρασε και ο Σόιμπλε μέσω του εκπροσώπου του.

Οι θεσμοί αξιολογούν τον αντίκτυπο από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και, σύμφωνα με το πρακτορείο, κατόπιν η διοίκηση του EFSF και του ESM θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Από την πλευρά της πάντως η Αθήνα, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού της χώρας διαβεβαιώνει ότι οι παροχές κινούνται «απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.