Στην υπόθεση Novartis …εμπόδια προέκυψαν για τους μάρτυρες!

6427967 0 5 1000 633 1920x0 80 0 0 b7c880ab9c0e68c10a34d6e44daed012
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εμπόδια που καλείται να επιλύσει το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου προέκυψαν καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, και της εισαγγελέως, Βασιλικής Θεοδώρου, αναφορικά με τον τρόπο κατάθεσης των δυο προστατευομένων μαρτύρων.

Πλέον, μετά την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και την εκστρατεία σπίλωσης και ενοχοποίησης της Ελένης Τουλουπάκη φαίνεται πως η δικογραφία «κινδυνεύει» και από άλλες δικαστικές πρωτοβουλίες.

Η εμπλοκή προέκυψε όταν η ανακρίτρια κάλεσε (με διαφορά δύο ωρών) να καταθέσουν η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης» όχι με τα πραγματικά τους ονοματεπώνυμα, αλλά αυτά που τους έχουν αποδοθεί λόγω της ιδιότητος των προστατευομένων μαρτύρων.

Όμως, παρενέβη η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι η «Αικατερίνη Κελέση» δεν μπορεί να καταθέσει ως προστατευόμενη μάρτυρας και πρέπει να καταθέσει σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητας της, όπως έχει γίνει με όλους τους μάρτυρες της υπόθεσης αυτής. Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός διαφώνησε και ως προς τρόπο κατάθεσης του «Μάξιμου Σαράφη» (ηλεκτρονικά μέσω της ΕΛ.ΑΣ.), υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει με τα στοιχεία της ταυτότητας του και με φυσική παρουσία στο γραφείο της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακρίτρια φέρεται να υποστηρίζει ότι οι δύο επίμαχοι μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και στη συναφή, κατά την απόψή της, υπόθεση των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από πολιτικά πρόσωπα σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας κ.λπ.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας, φέρεται να υποστηρίζει ότι η έκταση της προστασίας των δύο μαρτύρων καταλαμβάνει μόνο την υπόθεση της Novartis και όχι άλλες υποθέσεις.

Κατά συνέπεια, η διαφωνία της ανακρίτρια και της εισαγγελέως θα οδηγηθεί προς επίλυση στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.


Η Κ. Αλεβιζοπούλου διεξάγει ανακρίσεις μετά τη δίωξη που άσκησε η Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Η «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε στο γραφείο της ανακρίτριας με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της και ξεκίνησε να καταθέτει. Ο «Μάξιμος Σαράφης» ζήτησε από την ανακρίτρια, κάτι που έγινε δεκτό, να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο να καταθέσει, αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού χώρου της ΕΛ.ΑΣ., με ειδικές κάμερες.

Πηγή!Efsyn

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.