«Διέξοδος, χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να έχουμε μια διέξοδο. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς από τους ομολόγους μου. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια λύση χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. 

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, σε πολύ δύσκολους, πολύ ευαίσθητους καιρούς, για της Ευρώπη στο σύνολό της» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Θεωρώ πως πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, αλλά την ίδια στιγμή, να αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να λάβουμε γενναίες αποφάσεις για τον διαμοιρασμό των βαρών και της ευθύνης. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να υλοποιούνται οι υποχρεώσεις μας -από όλες τις πλευρές, ωστόσο προκειμένου να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αποφύγουμε τα εμπόδια, και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κατάσταση για το μέλλον» σημείωσε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.