ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ – «ΟΜΟΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΙΚΑ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη η ποιητική συλλογή της Μιράντας Τερζοπούλου “Ομοερωτικά σαν τα άλλα Ερωτικά”

 

Τα μάτια μου χαλάσαν.

Έβλεπα μακριά, δεν έβλεπα κοντά μα δε μ’ ένοιαζε,

εσύ ήσουν κοντά, τόσο κοντά που αλληθώριζα.

Τώρα όλα αλλάξανε, μακρινά και κοντινά. Κι εγώ τα διόρθωσα.

Άσε το κοντά, μακριά να βλέπω, μπας και δεν σε δω.

 

Ελληνική Ποίηση

ISBN: 978-960-576-582-8

Διαστ.  16.5 x 24.4

τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 9,54

σελ. 56

 

Μιράντα Τερζοπούλου – Βιογραφικό

Πάντα μπέρδευα τα πάντα με τα πάντα. Τα πάντα θα ήσαν τα αγαπημένα μου ζω-άκια, αλλά δεν τα συνάντησα ποτέ. Περιορίστηκα λοιπόν στις γάτες, πάντα έξω απ’ τους νόμους των άλλων, με απαραβίαστους όμως τους δικούς τους κανόνες. Ας ζουν δήθεν έναν ευθύγραμμο, παγερά αδιάφορο χρόνο στην καθημερινή ζωή τους, οι γάτες διαθέτουν κάποιο βαθύ, μυστικό τρόπο όρασης του κόσμου. Τις συμμερί-ζομαι. Αυτές μένουν ακίνητες, εγώ στριφογυρνώ, όμως κι οι δυο γνωρίζουμε πως η βασική συνθήκη της ύπαρξης, όπως στο μακρόκοσμο έτσι και στο μικρόκοσμο, εί-ναι η περιστροφή, πως τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους με έναν αόρατο ιστό, πως τα πάντα μεταβάλλονται και ανατρέπονται ανά πάσα στιγμή.

Ζώντας στον ίδιο πλανήτη και περιστρεφόμενες μαζί του, μάθαμε πια ότι οι δύο έννοιες της λέξης «πλανιέμαι» είναι στην πραγματικότητα ταυτόσημες. Γι’ αυτό λα-τρεύουμε τη γοητεία και τα ψέματα, δηλαδή τα παραμύθια, γι’ αυτό λατρεύουμε και τα τραγούδια με τη δική τους αμφισημία. Στο μόνο που διαφωνούμε απόλυτα είναι τα ταξίδια με οποιοδήποτε μέσο, κάτι που βέβαια δεν πειράζει καθόλου.

Αν στην ευθύγραμμη ζωή ο χρόνος είναι μέγεθος αδυσώπητο, παγώνοντας αιχμηρά προσδοκίες και μεταμέλειες, λάθη και απώλειες, στην περιστρεφόμενη ζωή των χουζούρικα ακίνητων και των ταξιδιάρικων όντων είναι μέγεθος ιερό. Αποσπά ρι-ζικά από την οδυνηρή εμπειρία τού μη αναστρέψιμου καλώντας να δαμάσουμε και να εξημερώσουμε το άγνωστο άγριο μέσα μας, κάνοντας τo δέος τελετουργία σ’ έναν κόσμο ελεύθερο, συνειδητό κι εξεγερμένο, έναν κόσμο δίχως ταμπέλες και σύνορα, κατοικημένο από ερωτευμένους επαναστάτες.

Εκτός από ποιήτρια αυτών των ποιημάτων, η Μιράντα Τερζοπούλου υπήρξε, και συνεχίζει, ερευνήτρια, ταξιδιώτισσα, φίλη, κόρη, μαμά, αδελφή, πονεμένη, ερωτευ-μένη, περίεργη, ξεχασιάρα, άσωτη, φωτογράφος, και άλλα πεζά που μπορεί, όποιος θέλει, να τα βρει και στο διαδίκτυο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.