Νεκρός βρέθηκε ο πρέσβης μας στο Ρίο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του,ο πρέσβης μας Κυριάκος Αμοιρίδης. Tα ίχνη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη αναζητούσαν οι αρχές της χώρας, καθώς όπως δήλωσαν στην αστυνομία της χώρας οι οικείοι του δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες τριες ημέρες.  Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου, την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εκτός από τη βραζιλιάνικη αστυνομία, την εξαφάνισή του είχε επιβεβαίωσει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι συνεργάζεται στενά με τις αρχές της Βραζιλίας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπραζίλια ενημερώθηκε  από τους οικείους του πρέσβη ότι δεν είχε καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του τις τελευταίες ημέρες. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αμοιρίδης είχε μεταβεί στο Ρίο κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης άδειάς του.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, δήλωσε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές».

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί ως πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Καλώντας το κινητό τηλέφωνο του Έλληνα πρέσβη, όπως επιχείρησε το Έθνος, η κλήση προωθείται Παρόλα αυτά, καλώντας κινητό τηλέφωνο του πρέσβη, η κλήση προωθείται στην αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.