Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα,η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη για την συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα.Η Ρούπα συνελήφθη στo Μπραχάμι στις 6.30 το ξημερωμα απο άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

 

Μαζί με την Πόλα Ρούπα ,συνελήφθη και μια εικοσιτετράχρονη με την κατηγορία της περίθαλψης .

Η Πόλα Ρούπα έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν  και απέκτησαν και έναν γιο.

Ήταν η γυναίκα που έγραφε τα μανιφέστα και τις προκηρύξεις του Ε.Α, είναι η γυναίκα που μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, εκτιμάται απο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πως θέλει να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα αντάρτικου πόλης.

Η επανεμφάνισή της, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η ληστεία με λεία 180.000 ευρώ απο τράπεζα στην Μαλεσίνα, έφερε την υπογραφή της. Ο λόγος, η επιχείρηση και η διαφυγή όλα συγκλίνουν στο όνομά της. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής  εκτιμούν πως η ληστεία είχε στόχο «να γεμίσει το επαναστατικό ταμείο». Η Πόλα Ρούπα άλλωστε είναι πολύπειρη στο αντάρτικο πόλης, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα είχε ενεργό συμμετοχή σε 15 επιθέσεις.

Η Ρούπα «εξαφανίστηκε» μαζί με το παιδί της, αμέσως μετά την σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Άγνωστο παραμένει ποιοι τους φυγάδευσαν, που ζουν και δυσικά που κρύβονται.

Οι φόβοι της αντιτροκρατικής και οι άκαρπες έρευνες

Από το απόγευμα της Τετάρτης όταν και οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ενήμερώθηκαν για την  ληστεία στην τράπεζα της Μαλεσίνας, στελέψη της πήγαν άμεσα στην περιοχή και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και τυχόν στοιχείων τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα για την εξέλιξη των ερευνών. Τα διαθέσιμα στοιχεία λιγοστά, άλλωστε οι δράστες φρόντισαν να εξαφανίσουν με χλωρίνη τα αποτυπώματά τους απο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Στην ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως η Πόλα Ρούπα «κάτι ετοιμάζει» αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, άλλωστε όπως κατέδειξε η ληστεία, νέα στελέχη υπάρχουν, στελέχη άφθαρτα, άγνωστα στις αρχές, οι λεγόμενοι «λευκοί τρομοκράτες». Τα άτομα αυτά ενδέχεται να έρχονται απο τον χώρο των ποινικών, καθιστώντας σαφές για μια ακόμη φορά, πως ποινικοί και τρομοκράτες είναι «συγκυνοντούντα δοχεία».

Ο αστυνομικοί παρατηρούν το υλικό απο τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε τις κινήσεις των ληστών, παράλληλα συλλέγουν και καταθέσεις, προσπαθώντας να εντοπίσουν την Πόλα Ρούπα, πρίν κάνει και πάλι την επανεμφάνισή της…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.