Βυθίσθηκαν στο χιονι και στο σκοτάδι Αλλόνησος.Κύμη,Σόπελος.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η κακοκαιρία συνεχίζεται εως την Τετάρτη,με χιονοπτώσεις στις ιδιες περιοχές .Για 70 τουλάχιστον ωρες θα συνεχισθούν οι χιονοπτώσεις και οι πολικές θερμοκρασίες.

Tο νησί της Αλοννήσου και  οι περίπου 2.800 μόνιμοι κάτοικοι είναι αποκομμένοι, καθώς έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνική σύνδεση και ηλεκτροδότηση.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να μεταφέρει ένα βρέφος και έναν ενήλικα στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι περισσότερα από 100 δέντρα έπεσαν πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, προκαλώντας τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.Διμελές συνεργείο της ΔΕΗ επιχειρεί να επιδιορθώσει τις βλάβες ενώ αύριο Δευτέρα θα μεταβεί στο νησί δεύτερο συνεργείο με τέσσερα άτομα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Αγοραστός η μοναδική επικοινωνία με τον δήμαρχο του νησιού προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες για να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης που λειτουργεί σε κτήριο με γεννήτρια πετρελαίου.

Πέρα από τα προβλήματα με το τηλέφωνο και το ρεύμα θα υπάρξουν προβλήματα και με το νερό, καθώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και των πολικών θερμοκρασιών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ήδη η Σκόπελος από τιτις πρόσφατες πλημμύρες που είχαν πλήξει το νησί.

Το χιόνι έφθασε το ένα μέτρο σε ύψος ακόμα και μέσα στη Χώρα και στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα οδικής επικοινωνίας. Μηχανήματα επιχειρούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Κύμη Ευβοίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί καθώς το χιόνι έφτασε το ενάμισι μέτρο.

Τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.