Τι ανακοίνωσε η Moodys…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σταθερές πιστωτικές προοπτικές  των ηγεμόνων της ζώνης του ευρώ το 2017 καθώς οι  πολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται
Παγκόσμια πιστωτικη  έρευνα -Επιμέλεια,του Μιχάλη Παναγιώτου. Λονδίνο, στις 12 Ιανουαρίου 2017 – Το 2017 ΟΙ προοπτικές για την  κρατική πιστοληπτική ικανότητα της ζώνης του ευρώ  θα είναι σταθερή σε γενικές γραμμές,γεγονός  που αντανακλά την πιθανή σταθερή αλλά συγκρατημένη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ, ως επί το πλείστον ουδέτερη δημοσιονομική πολιτική και μια μέτρια μείωση του βάρους του χρέους, ανακοίνωσε η Moodys Investors Service σε μια έκθεση σήμερα.

Η έκθεση, <<Αρχοντες – Euro Area 2017 Outlook: Stable Outlook>>

Εν μέσω  της υποτονικής ανάπτυξης και η αύξηση των Πολιτικών Κινδύνων”, είναι διαθέσιμη στις www.moodys.com.

Οι συνδρομητές της Moody μπορούν να έχουν πρόσβαση στην έκθεση, χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο στο τέλος του παρόντος δελτίου τύπου.

Η έρευνα είναι μια ενημέρωση για τις αγορές και δεν συνιστά ενέργεια αξιολόγησης.

«Η προοπτική μας για την  κρατική πιστοληπτική ικανότητα της ζώνης του ευρώ το 2017 είναι σταθερή συνολικά», δήλωσε η Sarah Carlson, Senior Vice President της Moody και συν-συγγραφέας της έκθεσης. “Δυναμική οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ στό 2.017 – 18 θα είναι σε γενικές γραμμές πιστώσεων  με ουδέτερη και οι μετρήσεις του  χρέους έχουν σταματήσει να επιδεινώνται για τα περισσότερα, αν όχι όλους, τους άρχοντες της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, η αύξηση των πολιτικών και της πολιτικής κινδύνων[ political risk ] σε ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να υπονομεύσει εν εξελίξει μεταρρύθμισης προσπαθειών. “

Κατά μέσο όρο, η Moody αναμένει στη ζώνη του ευρώ να αυξηθεί κατά 1,3% το 2017 και το 2018,η ανάπτυξη, αν και τα ποσοστά ανάπτυξης θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Η ανάπτυξη του εμπορίου εκτός της ζώνης του ευρώ είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμη, και η αύξηση του προστατευτισμού συναίσθημα σε πολλές προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, είναι πιθανό να θέσει σε  περαιτέρω καθοδική πίεση τον όγκο συναλλαγών.

Ορισμένες μικρότερες χώρες – όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Σλοβακία  είναι πιθανό να καταγράφουν ισχυρότερη ανάπτυξη άνω του 3% και στις δύο χρόνια. Άλλα, άλλες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σλοβενία θα αναπτύσσονται πιο αργά, αλλά  θα εξακολουθούν  να υπερβαίνουν  το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ.

Στις μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ – Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – θα συνεχίσει να αυξάνεται σε αρκετά κάτω από το 2% κάθε χρόνο.

Για πολλές, αν όχι στίς περισσότερες, οι χώρες της ζώνης του ευρώ, το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου  θα παραμένει ουσιαστικά ασθενέστερο, από ό, τι ήταν πριν από την κρίση.

Ως αποτέλεσμα, οι ισολογισμοί των περισσότερων <<αρχόντων της ζώνης του ευρώ>> είναι απίθανο να ενισχυθούν σημαντικά πριν από την επόμενη οικονομική ύφεση.

Οι  μετρήσεις του χρέους έχουν σταματήσει να επιδεινώνεται για τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα μέλη της ευρωζώνης, ένας άλλος παράγοντας που στηρίζουν σταθερά την προοπτική μας για τη ζώνη του ευρώ το 2017.

Παρ ‘όλα αυτά, πολλές χώρες περιορίζονται στην ικανότητά τους να αναλάβουν σημαντικά ποσά νέου χρέους, χωρίς ουσιαστικά επιζήμια την δημοσιονομική  δύναμική τους.

Ένα ευρύ φάσμα των πολιτικών κομμάτων έχει αναδειχθεί σε πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ, τόσο στα δεξιά και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος να αμφισβητεί, την καθιερωμένη συναίνεση πολιτικής,παραδοχή βασικό σενάριο της Moody είναι ότι μερικά από αυτά τα αντι-συναινετικά κόμματα είναι πιθανό να σχηματίσουν κυβερνήσεις, αλλά τα περισσότερα  έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ουσιαστικά την πολιτική συζήτηση, καθιστώντας περισσότερο πολιτικό κόστος για την κεντρώα κόμματα να υποστηρίζουν όλο και αντιλαϊκή οικονομική και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι ‘ιδιοι κύκλοι βλέπουν ότι οι εκλογές  του 2017 στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και ίσως την Ιταλία θα αποκαλύψουν  την έκταση της υποστήριξης για αυτές τις αναδυόμενες αγορές εντός της Ευρωζώνης

Αν και είναι ασυνήθιστο για τις αλλαγές στις κυβέρνησεις να έχουν σημαντικές πιστωτικές επιπτώσεις, η εκτεταμένη φύση και πανταχού παρουσία των πολιτικών αλλαγών σε εξέλιξη σημαίνει ότι οι επιπτώσεις των επερχόμενων εκλογών θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική από μια πιστωτική προοπτική από ό, τι συνήθως.

Παρά το γεγονός ότι η αυξανόμενη πολιτική, και ως εκ τούτου η αβεβαιότητα της πολιτικής, σε ορισμένες χώρες δεν έχει ακόμη επηρεάσει αρνητικά την βαθμολογία  προοπτικές για την περιοχή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένες πολιτικές αλλαγές που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την διακυβέρνηση, ακόμη και η συνέχεια της ζώνης του ευρώ.

Όπως έχουν τα πράγματα, η Moody σκέφτεται ότι η πιθανότητα περαιτέρω αναχωρήσεων  από την ΕΕ ή τη ζώνης του ευρώ είναι πολύ χαμηλή.

Αλλά απροσδόκητα εκλογικά κέρδη από τα μέρη με αντι-ΕΕ ή τις πολιτικές αντι-ευρώ, ή άλλα απρόβλεπτα γεγονότα τα οποία Moody σκέφτεται να αυξήσει την πιθανότητα των εξόδων, θα απαιτούσε μια επανεκτίμηση του κινδύνου αυτού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.