Γιατί η Πέππα απειλείται από το Brexit

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Brexit θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την ύπαρξη της Πέππα, το αγαπημένο στα παιδιά βρεφονηπιακής ηλικίας, γουρουνάκι.

Σύμφωνα με την Floella Benjamin, η οποία υπήρξε τηλεοπτική παρουσιάστρια ως το 2010, όταν και ανακηρύχθηκε Βαρόνη με τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Λόρδων,το διάσημο γουρουνάκι κινδυνεύει από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σε μία συζήτηση για τις επιπτώσεις του Brexit στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον καλλιτεχνικό χώρο αποκάλυψε ότι ο κλάδος έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να προωθήσει με επιτυχία το όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα από παγκόσμιες επιτυχίες, όπως η Πέππα το γουρουνάκι, η παιδική σειρά Art Attack, και η σειρά Horrible Histories.

«Οι παραγωγοί παιδικών σειρών και κινουμένων σχεδίων έχουν συνηθίσει εδώ και καιρό να εργάζονται τόσο στην Ευρώπη με Ευρωπαίους συνεργάτες αλλά και πέρα από αυτή. Και οι δύο αυτές αγορές κρίνονται σημαντικές για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Χαρακτήρισε μάλιστα την ελευθερία στην μετακίνηση πολιτών, ζωτικής σημασίας για τον κλάδο, μακροπρόθεσμα, καθώς προσφέρει βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες να εργαστούν σε παραγωγές ανά την Ευρώπη.

Ένα ποσοστό της τάξης του 6% των θέσεων εργασίας στην καλλιτεχνική βιομηχανία καλύπτεται από οικονομικούς μετανάστες. Πολλές από αυτές αφορούν τον τομέα των κινουμένων σχεδίων όπου τα κενά εξειδίκευσης αναγνωρίζονται και συμπληρώνονται από Ευρωπαίους εργαζόμενους.

Η Benjamin, υποστήριξε ότι επιπλέον βάρη στη βιομηχανία θα μπορούσαν να βλάψουν τον κλάδο και το παρεχόμενο στον καταναλωτή υλικό και να αυξήσουν τα κόστη για τις επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.