Η ”σπείρα των Ρομά”…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες 38 μελών της «σπείρας των Ρομά», της εγκληματικής ομάδας που… ρήμαζε τα σπίτια πλουσίων στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ανάμεσα τους και ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος κατηγορείται πως λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος και πληροφοριοδότης για τη συμμορία.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ανήκαν σε δύο διαφορετικές σπείρες, ξάφριζαν πανάκριβα ρολόγια, κοσμήματα και λίρες ενώ η λεία τους υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. 

Οι δύο σπείρες εξαρθρώθηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Ανάμεσα στους «38» υπάρχει μόνο μια γυναίκα, η οποία είχε συγκεκριμένο ρόλο στη δράση της μαφιόζικης συμμορίας.

Σημειώνεται ότι η δημοσιοποίηση γίνεται για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου, με την έννοια ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να αναγνωρισθούν και από άλλα θύματά τους ή πολίτες να μπορούν να δώσουν επιπλέον πληροφορίες για τη δράση τους αναγνωρίζοντάς τους.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστρικής κλοπής κατά συρροή, της διεκεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης κατά μονάδα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά μονάδα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ο Μπάμπης ο Φλου, ο Μαραντόνα, ο Ράμπος  και ο Εισαγγελέας…

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τα ψευδώνυμα των μελών της συμμορίας, ορισμένα εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ευρηματικά!

Εκτός από τον «Ψηλό», τον «Σατανά», τον «Πιν Πιν» και τον «Χαζούλη», στη λίστα με τα ψευδώνυμα κάνουν την εμφάνισή τους και ο «Παρταούλας», ο «Ράμπος», ο «Αράπος», ο «Ποντίκας», ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Μαραντόνα» και ο «Εισαγγελέας».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.