Τσίπρας:Ολα στο Φως…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σφοδρή αντιπαράθεση σε υψηλούς προσωπικούς τόνους είχαν οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που εξέτασε τη νομιμότητα της δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ. «Νόμιζα ότι είστε κήρυκας θαλασσοδανείων – διαπιστώνω ότι είστε κήρυκας ανευθυνότητας», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι αναπαράγει αμάσητη την προπαγάνδα όσων έχουν παράλογες απαιτήσεις από τη χώρα και ότι ταυτίζεται με όσους εκπροσωπούν ακραίες θέσεις.

«Το ΔΝΤ ζητάει αναίτια προληπτικά μέτρα 2% ΑΕΠ και μας ζητάτε να τα δεχτούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανειλλημένως να πάρει θέση και να πει ξεκάθαρα αν διαφωνεί ή αν συμφωνεί με αυτούς.

«Είμαστε εμμονικοί αριστεροί που δεν καταλαβαίνουμε την σοφία του ΔΝΤ ή μειοδότες που τα έχουμε δώσει όλα ;» διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αντιφάσεις στις απόψεις του.

Περαιτέρω σημείωσε ότι αυτό που διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και όσους επιχειρούν να στριμώξουν την Ελλάδα είναι η πραγματικότητα.

«Σε ένα χρόνο στήσαμε την οικονομία στα πόδια της, έχουμε κλείσει το 2016 με τρεις μήνες ανάπτυξης, μειώσαμε την ανεργία κατά τέσσερις μονάδες και επανεκκινήσαμε τα μεγάλα έργα. Απέναντι στους παραλογισμούς που ζητάει το ΔΝΤ και εσείς ως ουρά του ακολουθείτε, έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο τους ίδιους τους αριθμούς».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, καθώς όλη η Ευρώπη αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας αλλά και την προοδό της σε όλους τους τομείς

Αναφερόμενος μάλιστα εμμέσως στον κ. Σόιμπλε, τον αποκάλεσε μέλος της πολιτικής οικογένειας του κου Μητσοτάκη.

«Εμείς αποδείξαμε τότε που τα πράγματα ήταν όχι αστεία, στη βράση, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό και την ευρωπαϊκή επιλογή. Προσέξτε εσείς από την πολλή αγάπη σας μην ταυτιστείτε με τις απόψεις του και τα σχέδια του. Αποτελεί άραγε απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα το αίτημα σας για εκλογές, εκτός κι αν δεν γνωρίζετε που θα μπορούσε να οδηγήσει τον τόπο μια τέτοια εκδοχή» δήλωσε με νόημα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε εκ νέου τη ΝΔ ότι επιδιώκει εκλογές για να παραδώσει τη χώρα έρμαιο στα χέρια των πιο ακραίων δανειστών.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στα χέρια των προθύμων, θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα κλείσουμε τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων» τόνισε.
Πηγή :Σκάι

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.