Ο Νικ Κέιβ στην Ελλάδα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

O διάσημος τραγουδοποιός Νικ Κέιβ θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην Αθήνα μέσα στο 2017, συνοδευόμενος από το συγκρότημά του, «Bad Seeds». Η  συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που κάνει ο διάσημος Αυστραλός τραγουδοποιός για την προώθηση του νέου του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο με τίτλο «Skeleton Tree».

Επειδή όμως το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών του συναυλιών δεν έχει κλείσει ακόμη, οι διοργανωτές του Ejekt Festival, που θα φιλοξενήσει την αθηναϊκή ζωντανή του εμφάνιση, δεν μπορούν ακόμη να δώσουν την ακριβή ημερομηνία της συναυλίας, η οποία πιθανότατα θα ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Το σίγουρο είναι πως, σύμφωνα με το συναυλιακό πρόγραμμα του καλλιτέχνη που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αυστραλία, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα περιοδεύσει στον Καναδά και στις ΗΠΑ, με τελευταία εμφάνιση στις 29 Ιουνίου, στο Λος Αντζελες. Από ’κεί και πέρα θα ακολουθήσουν οι συναυλίες του στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων θα είναι και αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Οι συναυλίες
Η τελευταία επίσκεψη του σκοτεινού πρίγκιπα της ροκ στη χώρα μας έγινε το καλοκαίρι του 2011 στη Μαλακάσα, όπου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με το συγκρότημα των «Grinderman». Είχαν προηγηθεί στο παρελθόν ακόμη δύο live του το 2008 αλλά και το 2006 στο Θέατρο Λυκαβηττού. Από τότε μέχρι σήμερα ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή του Νικ Κέιβ. Η μοίρα τον χτύπησε πολύ σκληρά, καθώς τον Ιούλιο του 2015 έφυγε από τη ζωή ο 15χρονος γιος του Αρθουρ ύστερα από πτώση σε γκρεμό ύψους 18 μέτρων στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας. Λίγο αργότερα μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι ο μικρός Αρθουρ είχε κάνει χρήση LSD πριν από τη μοιραία πτώση, η οποία του στοίχισε τη ζωή.

Το τραγικό αυτό γεγονός στιγμάτισε ανεξίτηλα τον Νικ Κέιβ, ο οποίος εξέφρασε τα συναισθήματά του με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, μέσα από τη μουσική. Το νέο του άλμπουμ, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί ένα σπαρακτικό μοιρολόι για το αδικοχαμένο παιδί του.

Μάλιστα στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ με τίτλο «One More Time With Feeling», το οποίο αναφέρεται στην προετοιμασία του νέου του άλμπουμ αλλά και στη ζωή του, ο ίδιος δήλωνε με σοκαριστική ειλικρίνεια: «Αυτό που γίνεται όταν ένα τόσο σοκαριστικό γεγονός συμβαίνει είναι ότι απλώς αλλάζεις. Αλλάζεις από το γνωστό άτομο σε ένα άλλο. Ετσι ώστε όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, αναγνωρίζεις αυτό που ήσουν, αλλά το άτομο μέσα σου είναι ένα διαφορετικό άτομο».

Αυτόν τον άλλο Νικ Κέιβ, λοιπόν, αντανακλούν τα τραγούδια του άλμπουμ «Skeleton Tree», τα οποία το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά σε λίγους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.