Ο δρόμος των προκλήσεων δεν οδηγεί πουθενά…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού προς την Τουρκία:Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο… Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας.

«Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά».

Μετά από το «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε «μπαράζ» προκλήσεων απέναντι στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι αξιωματούχοι –μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της χώρας- έχουν κάνει σειρά εμπρηστικών δηλώσεων.

Μόλις σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αμφισβήτησε 130 βραχονησίδες του Αιγαίου.

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου στη Μάλτα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με την Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία αξιολόγησης του προγράμματος. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό απασχόλησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Τερέζα Μέι, στην συνάντηση που είχαν.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.