Αλ. Τσίπρας: Ατζέντα της ακροδεξιάς ο φόβος

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, θα απαντήσει την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα

«Είναι σε όλους προφανές. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Όλη η κοινωνία ασχολείται με την διαπραγμάτευση και αντί ο κ. Μητσοτάκης να μας απαντήσει για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον λόγο που πήγε να συναντήσει τον Σόιμπλε στο Βερολίνο αλλά και για τα θαλασσοδάνεια, επινοεί ένα άλλο ζήτημα που παρά την προσπαθεια κάποιων δελτίων ειδήσεων να το φέρουν στην επικιαρότητα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια. Αλλά δεν είναι επίκαιρο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την πρωτολογία του.

Αναφερόμενος στην επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να συζητηθεί το θέμα της εγκληματικότητας, επισήμανε : «Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του, που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου»

«Ο φόβος και κινδυνολογία για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τα εθνικά θέματα είναι η σκληρή ατζέντα της δεξιάς… Είναι πολύ μικρή η απόσταση που χωρίζει την βαριοπούλα από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ που κάθεται ο κ. Βορίδης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι παραθέτει στοιχεία που δεν είναι ακριβή. «Υπάρχει εγκληματικότητα, αλλά όχι έξαρση… Ηρθατε στη Βουλή για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων. Για να διατυπώσετε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν ιεραρχεί ψηλά το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Τα Εξάρχεια δεν ήταν παράδεισος πριν αναλάβουμε εμείς…»

Και πρόσθεσε: «Για τα επεισόδια στα Εξάρχεια δεν είπατε κάτι. Οτι κάθε τρεις και λίγο κουκουλοφόροι επιτίθενται στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη. Και δεν το ειπατε γιατί δεν θα μπορούσατε να αποδώσετε την ρετσινιά. Ηρθατε για άγραν εντυπώσεων. Παραβατικότητα υπάρχει στον τόπο. Αλλά δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Και στην Γερμανία που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που δεν έχει συνέχεια στον τόπο είναι η αντίληψή μας για την καταστολή. Η δική μας λόγική είναι ο απόλυτος επαγγελματισμός. Μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσά 15χρονα που φορούν χειροπέδες», είπε.

«Ο χουλαγκανισμός είναι χουλιγκανισμός. Δεν είναι άλλο η βία στα γήπεδα και η βια στα εξάρχεια. Εσείς όμως δεν ασχολείστε καθολου με το θέμα της ποδοσφαιρικής βίας. Εμείς σταματήσαμε 3 φορές το πρωτάθλημα. Γιατί δεν ασχολείστε με αυτό το θέμα; Γιατί δεν κάνατε τίποτα για την βια στα γηπεδα; Σας νοιάζει μόνο η βια στην οποία μπορείτε να κολήσετε μια ιδεολογική ρετσινιά» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Εμείς έχουμε αποτελεσματα, αλλα δεν θέλετε να τα αναγνωρίσετε. Αποκορύφωμα ηταν η σύλληψη ηγετικού στελέχους του επαναστατικού αγωνα. Και είχατε δώσει συγχαρητήρια αλλα τώρα το ξεχάσατε για να φτιπαξετε το αφήγημα της αναρχοκρατούμενης Ελλάδας.

«Εντάσεις στα Εξάρχεια υπήρχαν από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου. Θα το θυμούνται και άλλα στελέχη σας όπως ο κ.Βορίδης που συμετείχε σε αυτά τα επεισόδια….»

«Είναι αστείο να ισχυρίζεστε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι φαινόμενα της τελευταίας διετίας. Δεν υποτιμάτε εμάς αλλά τους αστυνομικούς που διατρέχουν καθημερινά κίνδυνο» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο πριν κατέβει από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας ζήτησε να απευθύνει στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια «πραγματικά επίκαιρη ερώτηση». «Οχι προκάτ από τα φιλικά δελτία ειδήσεων» είπε.

«Τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στην Γερμανία λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο eurogroup. Τι συζητήσατε πισω απο κλειστες πόρτες με τον κ. Σόιμπλε; Ούτε μια φωτογραφία δεν βγάλατε. Στον κ. Σόιμπλε είχατε 75 λεπτά να παρουσιάσετε την πρότασή σας για έξοδο από την κρίση. Σε εμας και στον ελληνικό λαό δεν βρήκατε λίγο χρόνο να την παρουσιάσετε; Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Δεν θα σας βγει σε καλό».

«Συμφωνείτε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μετρα 4 δισ. ευρώ μετά το τέλος του προργάμματος; Αναγνωρίζετε ή όχι την θετική πορεία της οικονομίς και την Κομισιόν και της Eurostat. Η ταυτίζεστε με τις θέσεις του ΔΝΤ;» ρωτά ο Αλ. Τσίπρας

Και κατέληξε: «Επιμένετε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η κυβέρνηση; Αυτά είναι επίκαιρα ερωτήματα και περιμένουμε ευθείς και καθαρές απαντήσεις από εσας και όχι συναντήσεις πίσω απο κλειστές πόρτες και κριτική εκ του ασφαλούς».



Η πρωτολογία του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης αρχισε την πρωτολογία του αναπτύσσσοντας την ερώτησή του για την εγκληματικότητα. «Λέμε όχι στον φόβο… Είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε κ. Τσίπρα ότι η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και τις ελευθερίες των ανθρώπων….. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Από τότε που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήραν την εξουσία, έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς».

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς στα Μέσα Μεταφοράς, στην επίθεση στον καθηγητή Αγγελο Συρίγο καθώς και στα επεισόδια στα δικαστήρια στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια και πολίτες ξυλοκοπούνται. Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ γιατι ανεστάλλη η λειτουργία τους λόγω επιθέσεων» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στις συνεχείς επιθέσεις στα γραφεία του ΠαΣοΚ.

«Οχι μονο δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνετε και την αστυνομία να κάνει κάτι», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Σε αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες;» σημείωσε.

«Η απόσταση που χωρίζει μια μολότωφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα… Η χώρα έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο στην τρομοκρατία… Αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ζούμε ούτε στην εποχή του εμφυλίου, ούτε της χούντας. Σταματήστε να υπονομεύετε το παρόν. Γιατί συντηρείτε ένα μίσος κατά της αστυνομίας;»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο Γ. Πανούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο υπουργός σας κ. Ξανθός φάνηκε να απολογείται για την μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού… Δεν ντρέπεστε λίγο γι’ αυτά που κάνετε; Εσείς να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρου που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Και για τον υπουργό σας τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών. Τι μήνυμα δίνετε όταν τοποθετείτε στην κυβέρνησή σας ανθρώπους που εχουν εγκωμιάσει στο παρελθόν τρομοκράτες».

«Και σας ρωτώ», είπε. «Μπορείτε να νοιαστείτε για τους έντιμους και φιλήσυχους κατοίκους των περιοχών που βουλιάζουν στην εγκληματικότητα κ. Τσίπρα; Μπορείτα να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του ελληνικού λαού; Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας για να κάνει τη δουλειά της, Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντομετωπίζει την εγκληματικότητα; Τελικά τι είστε; Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια το κάθε τρόλει που καίγεται;»


Η ερώτηση

Η ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται στις καταστροφές δημόσιας περιουσίας, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντά κανείς και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος.

Η σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη αναμένεται να επεκταθεί και στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, με κύριο εκείνο της αξιολόγησης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.