Η ΑΕΠΙ προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε αλλαγή μελών του ΔΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σε αλλαγή των μελών του ΔΣ της και σε σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών προχωρά η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), όπως επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση της, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, λόγω «της σοβαρότητας του θέματος, που έχει ανακύψει», η ΑΕΠΙ, «με σεβασμό στους αρμόδιους φορείς και προσηλωμένη στη διαφύλαξη των συμφερόντων των δικαιούχων–μελών της, των χρηστών μουσικής και των εργαζομένων της, ενημερώνει τα εξής:

» 1. Η εταιρεία προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, έως του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, για την πλήρη κάλυψη της αρνητικής καθαρής θέσης και την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της. Η εν λόγω αύξηση θα ολοκληρωθεί με την εισδοχή στρατηγικού επενδυτή, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος 2190/1920 και αποφασίστηκε στην Αυτόκλητη Καθολική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας στις 20/02/2017.

» 2. Η ΑΕΠΙ προχωρά άμεσα σε ενίσχυση, διεύρυνση και αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της με δημιουργούς-μέλη της (μετά από συνεννόηση μαζί τους). Στο ΔΣ θα συμμετέχουν και πρόσωπα υψηλού κύρους και γνώσης του αντικειμένου, ώστε να ενισχυθεί η εταιρική διακυβέρνηση και εκπροσώπηση της Εταιρείας. Παράλληλα, πέραν του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο και τα όσα σ’ αυτό προβλέπονται, θα λειτουργήσει στην Εταιρεία και το Εποπτικό Συμβούλιο.

» 3. Η Εταιρεία συστήνει άμεσα Συντονιστική Επιτροπή (Steering Committee) με διάρκεια έως και την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη της Εταιρείας, μέλη της διοίκησης και εξωτερικούς συνεργάτες (νομικούς, χρηματοοικονομικούς και ορκωτούς ελεγκτές), για την έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών. Η εν λόγω Επιτροπή θα αναφέρεται αποκλειστικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και το Εποπτικό Συμβούλιο, εφόσον αυτό τεθεί σε ισχύ ως θεσμός με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο.

» 4. Για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δυνάμει της από 20.2.2017 απόφασης της ΓΣ των μετόχων της, κατά τα προβλεπόμενα στον Ν. 2190/1920, κανένα μέλος της οικογένειας των μετόχων, πλην του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας, δεν θα λαμβάνει αμοιβή.

» 5. Παράλληλα η Εταιρεία επεξεργάζεται Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan), το οποίο θα αποτυπώνει τις ενέργειες για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της».

Επιπλέον, η Εταιρεία ενημερώνει ότι θα καταθέσει στον ΟΠΙ έως και τις 2.3.2017 εγγράφως τις απόψεις της για την έκθεση της ΕΥ.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Εταιρεία παραμένει «στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.