Δεν θα αλλάξει ο συντελεστής ΦΠΑ, φέτος στα νησιά

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει απολύτως καμία μεταβολή στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, αυτή την τουριστική περίοδο και μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρέσχε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Εμμανουήλ Κόνσολα, σχετικά με το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και για θέματα φορολόγησης στη διανυκτεύρευση, τόνισε πως όποιο και να είναι το φορολογικό καθεστώς την, μετά τον Σεπτέμβριο εποχή, θα λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα των νησιών και τους «ευάλωτους» του τουριστικού χώρου.

Σημειώνεται ότι η απώλεια εσόδων από τους μειωμένους συντελεστές που εφαρμόζονται στα νησιά του Αιγαίου ανέρχεται στα 347 εκατ. ευρώ. Το ειδικό καθεστώς στα νησιά δημιουργήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους και ως αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους μεταφοράς των αγαθών στα νησιά. Αν και τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση ενέτασσε το ειδικό αυτό καθεστώς στις κόκκινες γραμμές, όπως φαίνεται είναι πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το όφελος από την αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ μόνο στα τουριστικά νησιά (όπου γίνεται και ο μεγαλύτερος τζίρος στην κατανάλωση) μπορεί να αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.