Κυρίαρχος ο “Διομήδης” ως την Παρασκευή, το Σάββατο αλλάζει το σκηνικό

αρχείο λήψης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η κακοκαιρία στη χώρα χτυπά με μεγάλη ένταση τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και γειτονικούς νομούς της Μακεδονίας. Μεταξύ των όσων έχει φέρει, είναι καταρρακτώδεις βροχές, αλλά ακόμη και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Τα εντονότερα φαινόμενα καταγράφονται στη Θεσσαλία: Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων, μήνυμα του 112 στάλθηκε στη Μαγνησία, στο Πήλιο έπεσε μεγάλος όγκος βροχής, ενώ στα ορεινά των Τρικάλων το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 10 εκατοστά έως και ένα μέτρο, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, η οποία θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού έως και έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 11 Ιουλίου 2022, την ώρα που ο «Διομήδης» κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για τους κατοίκους.

Στα Φάρσαλα, οι τεράστιοι όγκοι του νερού λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχουν προκαλέσει -μεταξύ άλλων- πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ το χωριό Υπέρεια βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού», με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωσή του.

 Αττική την Πέμπτη θα έχουμε ελάχιστη θερμοκρασία τους 0 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα βόρεια προάστια, Πεντέλη, Κηφισιά, Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια κτλ, ενώ «την Παρασκευή θα παραμείνει ισχυρός παγετός με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω -10 βαθμών Κελσίου στα ορεινά-ημιορεινά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, θα έχουμε ηλιοφάνεια -ήλιο με δόντια- νωρίς το πρωί σχεδόν για όλη την Ελλάδα και από το μεσημέρι της Παρασκευής θα μας αποχαιρετήσουν οι ψυχρές αέριες μάζες και αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία».

Ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο newsit.gr, εξηγεί ότι το Σαββατοκύριακο αλλάζει το σκηνικό. “Μπορεί να έχουμε κρύο σε περιοχές του βορειο-ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά στα υπόλοιπα τμήματα θα κάνει μια σχετική ψύχρα, ωστόσο θα έχουμε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, γύρω στους 12-14°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα. Το Σαββατοκύριακο δεν περιμένουμε βροχοπτώσεις και χιόνια.

Στην Αττική θα έχει καλό καιρό, ειδικά το Σάββατο. Ίσως προς την Κυριακή θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές με θερμοκρασιες να κυμαίνονται 4-14 βαθμούς Κελσίου” καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.