Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Πάνος Παγώνης
Facebook
Twitter
LinkedIn
του Πάνου Παγώνη.

Λοιπόν, αυτόν τον τύπο τον Ζαεφ τον πάω…συμπαθητική φυσιογνωμία,ευγενική, με έναν …Ευρωπαϊκό αέρα που μέχρι σήμερα (μπορεί και να΄ταν ιδέα μου), οι προκάτοχοι του δεν είχαν. Τον είδα δίπλα στον δικό μας Αλέξη…ταιριαστό και σύγχρονο δίδυμο,σκέφτηκα.

Γιατι το αρχισα ετσι?

Μα ολη η “περιπέτεια” των Πρεσπών (αλήθεια,πως ανέχονται οι εθνοπατριάρχες να μοιραζόμαστε αυτή τη λίμνη με Αλβανία και ΠΓΔΜ??το εχετε σκεφτει?) μαζι με το προχθεσινο δημοψηφισμα στους γειτονες,δεν με αφηνουν να ησυχασω λιγο!!

Κοντα σ΄αυτα βαζετε τους “λυγμους” της αντιπολιτευσης στην προσπαθεια της να “σαγηνευσει” τους “πατριδοφυλακες” (παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν,λες κι εμεις που υποστηριζουμε την οριστικη λυση,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δεν αγαπαμε αυτον τον τοπο),βαζετε τα “φιλεια” πυρα των ΑΝΕΛ που ολο ριχνουν αλλα κρατουν την Κυβερνηση, βαλτε τις προθεσεις των ξενων για κοινη λυση του Σκοπιανου εδω και τωρα(ο γατος στα κεραμυδια νιαουριζει γι΄αυτους που τους συμφερει η μη λυση),και θα μου ριξετε δίκιο που πιστεύω πως αυτό το θέμα πρεπει να ληξει…και να ληξει με οσα Τσιπρας και Ζαεφ συμφωνησαν!!!

Διαβασα πολλα για την περιοχη την πολυπαθη,για την Μακεδονια,τη Γιουγκοσλαβια του Τιτο,τη Βουλγαρια και ολους εκεινους που εβλεπαν Θεσσαλονικη και Αιγαιο στο χαρτη και επιαναν αμεσως πηρουνι για να λατρεψουν τα λαβρακια Θερμαικου και κουταλι να ανακατευουν το τσαι τους στο Λευκο Πυργο!!!

Προοδος λεγεται η λυση του Σκοπιανου,προοδος και οριστικη λυση σε μια τεραστια εκκρεμμοτητα της περιοχης μας που μονο οφελη θα εχει για τη χωρα μας.
Θελουμε δε θελουμε,υπηρχε η μεγαλη Μακεδονια,η οποια μοιραστηκε με τη ληξη του Α΄ Βαλκανικου πολεμου και την απελευθερωση της Θεσσαλονικης απο το στρατο μας.

Η Μακεδονια του Φιλιππου και του Μεγαλεξαντρου με πρωτευουσα την Πελλα ηταν και ειναι στην Ελληνικη επικράτεια αλλα υπηρχε και η Μακεδονια που αποχωριστηκε με τους Βαλκανικους οπως η Βορεια Μακεδονια που πηγε στους Σερβους,οπως η Βουλγαρικη Μακεδονια και ενα μικρο κομματι στην Αλβανια.

Ερχομαστε λοιπον στο σημερα και στη συμφωνια των δυο μερων…τι ζηταμε?

Την ονομασια με σαφή γεωγραφικο προσδιορισμο,Βορεια Μακεδονια,και αναθεωρηση του Συνταγματος τους για να αποκλειστουν αλυτρωτισμοι και υφερπουσες εδαφικες βλεψεις!!Σωστοι οι τυποι!!Και στο κατω κατω μας συμφερει η ενταξη των Σκοπιων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ?(μην κρυβομαστε για αλλη μια φορα..”ανηκομεν εις την δυσιν”,μη το ξεχναμε,και δεν αλλαζει με ΚΑΜΙΑ κυβερνηση)…βεβαιως μας συμφερει αφου θα εχει εξασφαλιστει βασει συμβατικων ενταξιακων υποχρεωσεων  η καλη γειτνιαση!!!

Και ολοι αυτοι οι συμπολιτες που φωναζουν για ξεπουλημα της ιστοριας μας και της κληρονομιας μας?Εχουν δικιο?

Για μενα,οχι…αν σκεφτουμε λογικα,τι ξεπουλαμε?Τιποτα…

Η Μακεδονια παραμενει ελληνικοτατη,ο Μεγαλεξαντρος παραμενει Ελληνας και οι Μακεδονομαχοι παραμενουν η αιτια που η Μακεδονια με την τοση κληρονομια περασε στην Ελλαδα και φωναζει Ελλαδα!!!

Μεχρι σημερα τι αντιμετωπιζαμε με την πΓΔΜ?Προκλησεις με τον ηλιο της Βεργινας σαν εμβλημα,σχολικα βιβλια,χαρτες,εκδηλωσεις σαφως εσφαλμενα και εις βαρος μας τοποθετημενα!!!

Η άρνηση για οριστική λύση στηριζόταν και εξακολουθεί ετσι,στο στήσιμο πολιτικης καριερας αρκετων “ατολμων” πολιτικων,καθως και στην εθνικιστικη μανια ομαδων σαν βημα προπαγανδας και προσέλκυσης!!!
Γι΄αυτο θεωρω την τολμη Τσιπρα-Κοτζια ελπιδα στον αγωνα αυτον για κοινο ευρωπαικο μελλον με τους γειτονες, με τριπλη καλυψη τον Ζαεφ!!

Ευχομαι και ελπιζω να παψουν καποια στιγμη οι φωνες των “αδιαλλακτων και αδιαπραγματευτων”,αυτων που απο νοοτροπια καταστροφης και οχι απο συνειδηση τορπιλλιζουν καθε βημα προς τα μπρος…
και η Ελλαδα πρεπει να προχωρησει χωρις βαριδια και αγκυλωσεις που την κρατουν γατζωμενη στο αναχρωνιστικο και “υποπτο” παρελθον!!!
Ειθε και Αμην!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.