Μηχανισμός για να γνωρίζουμε την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην κατάρτιση ενός νέου μηχανισμού έγκαιρων προβλέψεων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων των επομένων ετών συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη ενεργοποίηση μέτρων και αντιμέτρων από το 2019. «Το αν θα έχουμε τήρηση ή υπέρβαση του στόχου το 2018 δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να το μάθουμε συζητάμε έναν μηχανισμό για να το ξέρουμε νωρίτερα. Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει μια προβολή για το πως θα κλείσει το έτος» ανέφερε πριν λίγο κυβερνητικό στέλεχος με γνώση των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας ότι ο ισχύον κόφτης δημοσίων δαπανών καταργείται από το 2019.

Την ίδια ώρα, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα, αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα».

Ακόμη, πρόσθεσε πως «θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων».

Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξει ή όχι συνέχιση της λιτότητας, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από το βήμα της Βουλής είναι χαρακτηριστική. «Δεν ωραιοποιούμε ούτε λέμε ότι τελειώνει η λιτότητα».

Σε αυτό το κλίμα, το κυβερνητικό στέλεχος προσέθεσε ότι «δεν λέμε ότι δεν υπάρχει λιτότητα αλλά ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα»

Πηγή:Αυγή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.