Το aVecnews.gr σας πάει θέατρο με την προσφορά (1 +1) –

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Το aVecnews.gr σας πάει θέατρο με την προσφορά (1 +1).

Αγοράζοντας 1 εισιτήριο εμείς σας προσφέρουμε ένα ακόμη ΔΩΡΟ. Πώς;

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα στείλουν τα στοιχεία τους στο syntaxi@avecnews.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/avecnewsgr/ για να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες  που θα αφορά το δεύτερο εισιτήριο που θα δικαιούνται Δωρεάν.

 

Η προσφορά ισχύει για τις πιο κάτω παραστάσεις:


ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΦΙΛΟΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ Δευτέρα : 21:30 Τρίτη 19:00


Η καινούρια «φίλη» της παρέας, Μαρία Γεωργιάδου, φοράει το προσωπείο των υψηλών καρατίων της και πασχίζει να απολαύσει τη ρουτίνα μιας ψεύτικης καθημερινότητας, η οποία περιλαμβάνει από έναν αόρατο σύντροφο μέχρι μία φαινομενικά ευτυχισμένη φίλη αποφασισμένη να μην εκπέσει σε μια ζωή δίχως ψηλοτάκουνα.

Ο χρόνος έχει πάρει στο πέρασμά του κάθε αίσθηση αυθορμητισμού και αγνών συναισθημάτων από όλους τους ήρωες της διπλανής πόρτας, αντικαθιστώντας τα με φοβίες, ψυχαναγκασμούς και γλοιώδη προσωπεία.

Σ’ αυτό το έργο, ο ευφυής Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Alan Ayckbourn, βγάζει την γλώσσα στη σοβαροφάνεια, την μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Και το κάνει πολύ καλά, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

{youtube}KrDVJifYF0U{/youtube}

Υπόθεση

Η Μαρία κι ο Μάνος ανοίγουν την πόρτα της βίλας τους (του κήπου τους για την ακρίβεια) στους ανύπαρκτους φίλους τους και μαζί μ’ αυτούς και στους θεατές αφήνοντας τους να κρυφοκοιτάξουν τις φαινομενικά άριστες σχέσεις τους και τις «ευτυχισμένες» ζωές τους. Οι χαρακτήρες ασφυκτιούν ήδη όταν καταφθάνει ο επίτιμος καλεσμένος τους. Αυτός ο «υπαρκτός» φίλος, αν και πρόσφατα χήρος, έρχεται να αναταράξει με απρόσμενο τρόπο τις ζωές τους, θέλοντας να τους κάνει να καταλάβουν ότι μια ανεπαρκή ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο.


Κείμενο: Alan Ayckbourn

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού

Video art: Χρήστος Πυθαράς

Φωτογραφία/Promo video: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr


Παίζουν

Μαρία Γεωργιάδου

Δημήτρης Μάριζας

Ειρήνη Παπαδημάτου

Μανώλης Ιωνάς

Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Κατερίνα Κωνσταντέλλου

Σε ρόλο έκπληξη ο Τάσος Γιαννόπουλος!


 


ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Β’ ΣΚΗΝΗ Δευτέρα & Τρίτη 21:00


«Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ

Η  «Δεσποινίς Τζούλια»  του Α. Στρίντμπεργκ , ανεβαίνει στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.

«Όλα είναι παράξενα γύρω μας. Η ζωή, οι άνθρωποι όλα. Τα πάντα μπορεί να χαθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, σαν ένας αφρός που παρασύρεται από το νερό έως ότου χαθεί για πάντα».

Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ ανεβαίνει στη B’ σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, από τον Φεβρουάριο & κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.

Το  έργο γράφτηκε το 1888 και για χρόνια ήταν απαγορευμένο. Βασικό θέμα του η πάλη των τάξεων και η πάλη των φύλων, με πεδίο μάχης την ερωτική – σεξουαλική πράξη. Ο Στρίντμπεργκ δεν αρκείται στο να περιγράψει αυτή την πάλη, υπερβαίνει τα όρια των αρχετυπικών διπόλων: «Οι ψυχές μου είναι άμορφες μάζες, φτιαγμένες από παλιές και σύγχρονες πολιτισμικές περιόδους, αποσπάσματα από βιβλία και εφημερίδες, αποφάγια της ανθρωπότητας, κομμάτια υφάσματος, που κόπηκαν από όμορφα ρούχα κι έγιναν κουρέλια, μπαλωμένα όλα μαζί, όπως η ανθρώπινη ψυχή».

Από τον πρόλογο του έργου, όπου ο συγγραφέας επιλέγει την λέξη ψυχές αντί για ήρωες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ράνια Σταματοπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανέλλος

Σκηνικά: Δάφνη Παπαιωάννου

Κοστούμια:  Έλενα  Κύρου

Μουσική: Τάκης Κανέλλος

Επιμέλεια κίνησης: Δημοσθένης Αμπράζης

Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Στίχοι Τραγουδιού: Θράσος Καμινάκης

Τραγούδι :Δημήτρης Ζαχαριουδάκης

Ζωγραφική: Τζίνα Δελλασούδα

Βοηθός Σκηνοθέτη : Νάνσυ Ρηγοπούλου

Φωτογραφίες: VDouros

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού


ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Κούστα |Τάκης Σακελλαρίου| Μαρκησία Γάδ


Από 13 Φεβρουαρίου έως και 11 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 μέχρι & 11 Απριλίου ( Μεγ. Τρίτη )

Διάρκεια:  1.40’ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12€ Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 8€ Άνεργοι, Ατέλειες: 5€

Προπώληση: viva.gr, 11876, Media Markt, Public, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»

INFO:

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β’Σκηνή

Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη


Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 8838727




 

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ – ΘΕΑΤΡΟ OLVIO – με την Παναγιώτα Βλαντή και τον Ορέστη ΤζιόβαΔευτέρα & Τρίτη 21:15

Καθώς ανοίγει η αυλαία, το σκηνικό θυμίζει ένα μπλουζ με θέμα τη μοναξιά. Είναι η πίσω πλευρά ενός αγροκτήματος στο Δέλτα του Μισισιπή, με τοίχους γκρίζους σαν τον ουρανό. Στις δύο πλευρές του φυτρώνουν καλαμιές, ως το μισό ύψος του σπιτιού, κροταλίζοντας στον άνεμο που ψιθυρίζει. Παράλληλα μ’ αυτούς τους ήχους ακούγεται ακατάπαυστα το χαμηλότονο, επίμονο μουρμουρητό τρεχούμενου νερού από κάπου εκεί κοντά. Λίγες στιγμές μετά το άνοιγμα της αυλαίας, ένα αυτοκίνητο πλησιάζει και σταματάει.

Ο Τσικ μαθαίνει από τους περαστικούς πως το ποτάμι ξεχείλισε και πως σε λίγες ώρες όλη η περιοχή θα έχει εξαφανιστεί. Μόνο όσοι φύγουν μακριά από τα σπίτια τους, έχουν ελπίδα να σωθούν. Ο Τσικ δεν έχει άλλον τόπο. Ο Τσικ έχει μόνο τη μοναξιά του και αυτό το σπίτι. Ο Τσικ έχει μόνο τη μοναξιά του, αυτό το σπίτι και δυο απρόσμενους επισκέπτες. Και δεν προτίθεται να τους αφήσει μόνους.

Ανατρεπτικός, σκωπτικός, μελαγχολικός και υπό τη σκιά της επικείμενης καταστροφής, της μεγάλης πλημμύρας, ο Τενεσσί Ουίλλιαμς παραδίδει ένα αριστούργημα χαρακτήρων εμπνευσμένο από την πατρίδα του, τον βαρύ και ασθενικό Αμερικανικό Νότο. Μια ιστορία σαρκική και κωμική για δυο αδέρφια, που ενσαρκώνουν τη μισισίπια εκδοχή πάνω στον Κάιν και τον Άβελ, και για μία γυναίκα που θα την κερδίσει όποιος ξέρει να επιβιώνει.

{youtube}O6U9afQdxH8{/youtube}

Το Βασίλειο της γης και ο Τενεσσί Ουίλλιαμς

Ο «καταραμένος ποιητής» του αμερικανικού θεάτρου, ο καλλιτέχνης που έκανε τη ζωή του θέατρο και τα ίδια του τα πάθη ρυθμιστές της σκηνικής του γλώσσας, ο συγγραφέας που, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον, έσπρωξε τον αμερικανικό ρεαλισμό πέρα από την καταγραφή της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, προς τον ψυχικό κόσμο των ηρώων, εδώ, στο «Βασίλειο της γης», ολοκληρώνει μια θεατρική ελεγεία πάνω στην ταξική και ψυχαναλυτική κατασκευή της ανθρώπινης φύσης, της οικογενειακής συνθήκης, αλλά και του ίδιου φύλου, με το φάντασμα της πεθαμένης μητέρας να είναι πάντα παρόν, να αιωρείται συμβολικά αλλά και να εμφανίζεται επί σκηνής με τη μορφή παρενδυσίας, λαμβάνοντας ισότιμο ρόλο με τις κοινωνικές ανισότητες στον τρόπο που δομούνται τα κίνητρα των ηρώων.

Το «Βασίλειο της γης» ανέβηκε πρώτη φορά στις 27 Μαρτίου του 1968 στη Νέα Υόρκη, υστέρα από́ έντονες διαφωνίες αναμεσά στον παραγωγό́ και το συγγραφέα για τον τίτλο του έργου. Το κέφι με το οποίο γράφτηκε από τον Ουίλλιαμς, δεν προμήνυε τη συνέχεια. Λίγους μήνες μετά το ανέβασμα του έργου διαδόθηκαν ψευδείς φήμες για τη δολοφονία του.

Ένα χρόνο μετά προβάλλεται «Ο τελευταίος κληρονόμος» (Last of the Mobile Hot Shots), η κινηματογραφική́ απόδοση του Βασιλείου της γης, όπου κυκλοφόρησε και στην Ευρώπη ως «Blood Kin». Την ίδια περίοδο ο Ουίλιαμς εισάγεται για τρεις μήνες στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Μπαρνς στο Σαιντ Λούις, παθαίνοντας νευρικό κλονισμό. Εκεί κατά τη διάρκεια απεξάρτησης παθαίνει δύο καρδιακές προσβολές και μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις. Ο μόνος που τον φροντίζει όλο αυτό το διάστημα είναι ο μικρός του αδελφός, ο Ντάκιν. Μοιάζει, το Βασίλειο της γης να γράφτηκε προφητικά προς τιμήν του.


Ταυτότητα:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές [Το Τέλος του Κόσμου]

Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

Πρωτότυπη Μουσική / Ηχοτοπίο: Γιάννης Χριστοφίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Χριστόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Επιμέλεια σκηνικών: Περικλής Πραβήτας

Μακιγιάζ: Γιάννης Μαρκετάκης

Επιμέλεια casting: Natalie Pawloff

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Υπεύθυνη παραγωγής: Ειρήνη Βουρλάκου

Παραγωγή: ANDRODELY p.c

Διανομή:

Μυρτλ: Παναγιώτα Βλαντή

Λοτ: Ορέστης Τζιόβας

Τσικ: Κρις Ραντάνοφ


 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ – Μαρία Αλιφέρη, Βύρωνα Κολάσης – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ – Πέμπτη 18:30


Η Εξομολόγηση είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΟΝΑΤΑ της Άννας Ματθαίου.

Πρόκειται  για ένα έργο εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένο με το προσωπικό ύφος της συγγραφέως Άννας  Ματθαίου, όπου ο

ποιητικός λόγος γίνεται, για χάρη της υποκριτικής τέχνης, θεατρικός λόγος.

Μία παράσταση που καινοτομεί με την ιδιαιτερότητα της.

Οι ήρωες τής Εξομολόγησης εμφανίζονται τρισυπόστατοι. Ο ηθοποιός που δρά ως

χαρακτήρας του έργου και υποδύεται ένα πρόσωπο, αποθεώνει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από τις αντιθέσεις της. Καταλυτικός παράγοντας ο χρόνος, που φέρνει τη φθορά, ενώ η νιότη χάνεται, το γήρας θυμάται και το φεγγάρι γίνεται εξομολογητής! Έξι πρόσωπα σε μία σύμβαση, μία οντότητα, αλλά σε ξεχωριστές θεατρικές υποστάσεις!Σε αυτό το σύγχρονο όσο και κλασικό έργο, όπου ο ρεαλισμός συναντά το όνειρο και την υπέρβαση, ο ποιητικός λόγος, μετασχηματισμένος σε θεατρικό, ταξιδεύει τον θεατή στον δικό του εσωτερικό κόσμο, στα δικά του ερωτηματικά και στις πιο ενδόμυχες δικές του σκέψεις!

Μία παράσταση που θα μείνει ως προσωπική ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ του κάθε θεατή .

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Εύα Γαλάνη, Γιώργος Τσακίρης, Ιφιγένεια Θεοχαρίδη

GUEST STAR: Ισίδωρος Σταμούλης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωτότυπα κείμενα-Αννα Ματθαίου

Μουσική επιμέλεια- Iron Than

Χορογραφία-Σίμων Πάτροκλος

Ενδυματολόγος-Ηλέκτρα Κουλκουβίνη

Μακιγιάζ-Κορίνα Τακαρώνη

Φωτισμοί-Μάρκος Παπαιωάννου

Φωτογραφία-Παναγιώτης Τσαπάρας

Σκηνικά-studio faros

Χτενίσματα-Τηλέμαχος Κωστόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη-Γιώργος Σιέκρης

Σκηνοθεσία-Θάνος Σιδηράς

Διάρκεια 70’ χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια κανονικό 12€, άνεργοι & φοιτητές 10€, ατέλειες 6€


Kάθε Πέμπτη στις 18.30 στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Πρεμιέρα 2 Μαρτίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑrTone – A.G.S PRODUCTIONS


Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8 |Πετράλωνα |2103428650



 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ από το βιβλίο της Μαρίας Τσισκάκη – Γαλιατσάτου:

«Ελληνίδες σε ναζιστικά στρατόπεδα» – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ  με την Ιωάννα Γκαβάκου

Πέμπτη 19:00

«Ο κόσμος παραμερίζει για να περάσει αυτός που ξέρει πού πηγαίνει»

Η παράσταση «Ημερολόγιο επιστροφής» αναφέρεται σε μια άγνωστη, σχεδόν, σελίδα της ιστορίας των γυναικών της Αντίστασης  κι αποτελεί διασκευή από την Ιωάννα Γκαβάκου του βιβλίου της Μαρίας Τσισκάκη- Γαλιατσάτου «Ελληνίδες σε ναζιστικά στρατόπεδα».

Η Μαρία Τσισκάκη-Γαλαιτσάτου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, επιβίωσε από την επώδυνη εμπειρία των ναζιστικών στρατοπέδων και μετά από μια πραγματική οδύσσεια επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1945. Το 1946, ξεκίνησε να γράφει το κείμενο, όπου αποτυπώνει όσα έζησε. Στην εισαγωγή του βιβλίου της γράφει: «Δεν είμαι ιστορικός, ούτε λογοτέχνης για να γράφω περίτεχνα. Προσπάθησα να δώσω όσο πιο αληθινά, απλά και κατανοητά τα γεγονότα, όπως εγώ τα έζησα, τη φοβερή εκείνη εποχή. Άφησα να περάσουν τριάντα ολόκληρα χρόνια κι αυτό για να τα δώσω, όσο γίνεται, πιο αντικειμενικά, ώστε οι μεταπολεμικές γενιές να μη δοκιμάσουν ξανά αυτή την φοβερή εμπειρία».

Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου διατηρεί ακέραιο το λιτό, αφηγηματικό ύφος και το ήθος της μαρτυρίας, απ’ όπου αναβλύζει ως πηγή, που πότισε τον μηχανισμό της επιβίωσης, η ιδιοσυγκρασία των Ελληνίδων. Η μαρτυρία δημιουργεί την εικόνα του κουρελιασμένου πολυεθνικού μεταπολεμικού τοπίου της Ευρώπης μέσα στο οποίο η γυναίκα αυτή με τις συντρόφισσές της, δραπέτισσες των στρατοπέδων, επί μήνες, περιφέρονταν πεζές, μέχρι να φτάσουν επιτέλους στην Ελλάδα.

Η περιγραφή αυτής της οδυνηρής πορείας των χιλιάδων ανθρώπων, από διάφορες χώρες, που βίωσαν τον εγκλεισμό κι άγγιξαν το θάνατο ήταν και το ισχυρό κίνητρο για τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου.


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Μαρία Φραγκή

Διασκευή : Ιωάννα Γκαβάκου

Σκηνικά – Κοστούμια : Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αννα Σωτρίνη

Μουσική : Νένα Βενετσάνου

Παίζουν : Ιωάννα Γκαβάκου & Νατάσα Κοσμίδου

Από 8 Μαρτίου & κάθε Τετάρτη στις 19:00 για λίγες παραστάσεις

Διάρκεια παράστασης : ( χωρίς διάλειμμα)

Trailer παράστασης:

Radio spot:

*Info

Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8 |Κ. Πετράλωνα | 2103428650

Τιμή εισιτηρίου :

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου 210 3428650 & στο www.viva.gr





 

ΔΕΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΟΤΕ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ – Παρασκευή 18:30

«Δεν την γνώρισα ποτέ» είναι ο τίτλος της παράστασης, της οποίας το κείμενο βασίστηκε σε εφηβικά βιώματα, αλλά και σε αναγνώσματα, όπως «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Το πανηγύρι» του Ζακ Κοκτώ.

Οι ήρωες, η Σοφία και ο Αντώνης ίσως να μη γνωρίστηκαν ποτέ. Αλλά τι σημασία έχει; Τα πάντα είναι θέμα στυλ και τέχνης.


Συντελεστές:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Άλκης Τσαλίκης

Ερμηνεύουν: Άλκης Τσαλίκης και Ελένη Μυστικού

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή : ΑΛΚΜΗΝΗ

Διάρκεια παράστασης : 60’ χωρίς διάλειμμα



 

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ – Θέατρο Αλκμήνη με το Γεράσιμο Σκαδαρέση


Σάββατο 18:30  & Κυριακή 21:30

Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί. (Πλάτων)

Το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ανεβαίνει από 22 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αλκμήνη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

{youtube}PihTJhZjmFU{/youtube}


Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης

Video/Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Σκίτσο: Ιουλία Μακρή (www.behance.net/iouliaMak)

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Προώθηση παράστασης: Άντζυ Νομικού

Με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος


 


 


Παιδικές Σκηνές:

ΣΚΥΛΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ – Κυριακή 12:00


της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη

Η περιπέτεια συνεχίζεται για 2η χρονιά

…σε νέο σπίτι!

Μπορεί μια γάτα να γίνει φίλη με έναν σκύλο;

Πόσα μπορείς να καταφέρεις με μια δυνατή φιλία;

Είναι η αγάπη αρκετή για να αλλάξει τον κόσμο;

Το συμβολικό παραμύθι των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ, «Σκύλος με Σπίτι» της βραβευμένης συγγραφέως παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, επίκαιρο όσο ποτέ, παρουσιάστηκε με επιτυχία σε πανελλήνια πρώτη στο θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, τη θεατρική περίοδο 2015-2016 και συνεχίζει στο θέατρο Αλκμήνη για την περίοδο 2016-2017.


Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια γάτα «πρόσφυγα»…

και η περιπέτεια ξεκινά!

Ο σκύλος; Τεμπέλης και κοντεύει να «πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».

Η γάτα; Πανέξυπνη και συμπονετική, προσπαθεί να σώσει

τον «προαιώνιο εχθρό» της από την αυτοκαταστροφή του.

Ζώντας σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και με τη βοήθεια και των άλλων ζώων θα καταφέρουν να κάνουν θαύματα και να αλλάξουν,

όχι μόνο τον τόπο τους, αλλά και τον κόσμο όλο!

Γιατί, είτε σκύλοι, είτε γάτες, είτε άνθρωποι… όλοι μαζί μπορούμε!

{youtube}8gfW_vk6Vwg{/youtube}

Μια παράσταση που μας γεμίζει ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, μυώντας με χιούμορ γονείς και παιδιά στην έννοια της αγάπης, της φιλίας, της συν-δημιουργίας και της ενότητας του κόσμου που δεν χωράει φυλετικές και άλλες διακρίσεις.


Μέρος των εσόδων δίνεται στο Home-Start Hellas για στήριξη οικογενειών σε ανάγκη και στο FAZOO για παροχή βοήθειας σε αδέσποτα ζώα.

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία – Επικοινωνία: Αγγελική Λάζου 6972325063 & angelalazou@yahoo.gr

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ.



ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Κυριακή 15:30

Μια ιστορία, που μιλάει για τη συντροφικότητα, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αποδοχή, την κατανόηση και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, αλλά και για τη δύναμη της ομόνοιας.

Διάρκεια: 70 (χωρίς διάλειμμα)

Κείμενο: Desarch Prd

Σκηνοθέτης: Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα

Παίζουν: Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα, Ίρις Κανδρή, Λία Αγλαϊα Καράμπελα, Κωνσταντίνος Μακριδάκης, Μαριλένα Στεφανή


{youtube}2ONSo4KXyFY{/youtube}

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.