Θεσσαλονίκη: Θεατρικό αναλόγιο «Η φωνή του Περιθάλποντα» – Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο Σύλλογος Φίλων της Alzheimer Hellas σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν θεατρικό αναλόγιο με αυθεντικά κείμενα περιθαλπόντων ατόμων με άνοια. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Τρεις ηθοποιοί και ένας περιθάλποντας/ερασιτέχνης ηθοποιός αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τις ιστορίες των περιθαλπόντων. Με τη δική τους φωνή θα μιλήσουν με τα λόγια των ατόμων που φροντίζουν και θα μας μεταφέρουν στο δικό τους κόσμο. Συγκίνηση, φόβοι, δυσκολίες αλλά και χιούμορ, ικανοποίηση, ελπίδα, στήριξη, όλα αυτά μαζί αναδύονται από τα κείμενα που θα παρουσιαστούν και θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι… στο ταξίδι της φροντίδας!

Στο πλαίσιο των θεραπευτικών παρεμβάσεων της Alzheimer Hellas, οι περιθάλποντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες στήριξης με βάση τη λογοτεχνία. Ένα κείμενο ή ένα ποίημα γινόταν κάθε φορά η αφορμή για προφορική και γραπτή έκφραση συναισθημάτων, ιστοριών, βιωμάτων. Στα κείμενα που έγραψαν αποτυπώνεται η φωνή τους, αυτά που θέλουν να ακουστούν και που θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να τους κατανοήσουμε.

Περιθάλποντας είναι αυτός που φροντίζει, που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ασθένειας στον άνθρωπο που αγαπά, που βιώνει ποικίλα συναισθήματα, όπως αγωνία, άγχος, θυμό, θλίψη, φόβο. Όλα αυτά είναι σημαντικό να τα εκφράζει, να τα εξωτερικεύει, να ακουστεί η φωνή του!


Τρίτη 21/03, 18:30 σας περιμένουμε στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1.

Συμμετέχουν στη σκηνή οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ελένη Θυμιοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Χρίστος Στυλιανού & ο Χουρμούζιος Χουρμουζιάδης (Περιθάλποντας/Ερασιτέχνης ηθοποιός)Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών του ΚΘΒΕ: Μομώ Βλάχου, Έφη Δρόσου, Θάλεια Σκαρλάτου, Κοραλία Τσόγκα.


Σύνθεση και επιμέλεια κειμένων: Ελένη Θυμιοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Θυμιοπούλου- Χρίστος Στυλιανού

Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Στυλιανού

Γενική επιμέλεια/Υπεύθυνες ψυχολόγοι της Alzheimer Hellas:

Κωνσταντίνα Καραγκιόζη,  Πετρίνα Μαργαριτίδου


Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1

Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 18.30

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.