«Ελευθέριος Βενιζέλος» – 10 ευρώ το εισιτήριο για τις μέρες 15/16/17/18 Μαρτίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης  Μόρτζος, θέλοντας να τιμήσει αυτή την σημαντική επέτειο, δίνει τη δυνατότητα στους θεατές την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο.

«Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός».

Ελευθέριος Βενιζέλος

Είναι η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ο αιώνα, παρουσιάζεται μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό.  Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατό του, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την  πλευρά των νικητών. Μέσα από μια αναμέτρηση με το χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του. Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από την σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα.

«Με το έργο αυτό, πραγματώνεται μια επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός, είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα»

Γιάννης Μόρτζος


Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου

Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης

Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής


Παίζουν:

Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Μανώλης Γεραπετρίτης, Νικόλαος Κανατάς, Τιτίκα Μαρίνου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Ελεάννα Πουλίδα, Βασίλης Σαμαριτάκης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη: 21:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00 (λαϊκή απογευματινή)


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο : 15 ευρώ

Κυριακή λαϊκή απογευματινή : 10 ευρώ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 100 λεπτά

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.