Αντίστροφη μέτρηση για το Brexit επισήμως στις 29 Μαρτίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιστολή στην ΕΕ θα αποστείλει την επόμενη εβδομάδα η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, με την οποία θα ανακοινώνει επισήμως την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η επιστολή θα σταλεί την επόμενη Τετάρτη, στις 29 Μαρτίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης των δύο ετών για το Brexit, ενώ θα επιτρέψει και την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που σηματοδοτεί επίσημα την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η Βρετανία έχει ενημερώσει το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεση της Μέι, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις του Brexit για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα πάντα είναι έτοιμα σε αυτή την πλευρά», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εκκινήσουν αφού θα έχουν συναντηθεί τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για να επιβεβαιώσουν την διαπραγματευτική δικαιοδοσία της Κομισιόν.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.