Απολύστε εργαζόμενους, κόψτε συντάξεις…ΟΧΙ απο την Ελληνική Κυβέρνηση.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι δανειστές επιμένουν στις μαζικές απολύσεις και στο κόψιμο συντάξεων.Μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν το δέχεται και επιμένει στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση συνδέει τη διαπραγμάτευση με την επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης ζητώντας να υπάρξει στο κείμενο διακήρυξη παράγραφος που θα αφορά στα εργασιακά κεκτιμένα της Ε.Ε. Έτσι ώστε να υπάρξει ανάσχεση στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

 

Πρόκειται για μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου καθώς οδηγεί σε καθυστέρηση ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει και την αντίδραση του ΔΝΤ σε αυτό ή κατά πόσο δεσμεύεται το Ταμείο από μια τέτοια παράγραφο στη διακήρυξη.
Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν καθυστέρηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή μάλιστα η Αθήνα φαίνεται να προετοιμάζεται για τον τρόπο αποπληρωμής των δανειακών αναγκών ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων τον ερχόμενο Ιούλιο.
Το σχέδιο έρχεται… από το παρελθόν για να αναβιώσει της δραματικές στιγμές που η χώρα έζησε το 2015.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αύξηση των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου, συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση της ιδιότυπης στάσης πληρωμών από το Δημόσιο με ταυτόχρονη συγκέντρωση όλων των διαθέσιμων αποθεματικών και δανεισμό μέσω ρέπος από τα διαθέσιμα των δημόσιων φορέων.
Ουσιαστικά το σχέδιο περιλαμβάνει… πάγωμα της οικονομίας με στόχο να μπορέσει η Αθήνα να μείνει ζωντανή στη διαπραγμάτευση κατά το δυνατό περισσότερο χωρίς να έχει ανάγκη ρευστότητας μέσο της δόσης που συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το πάγωμα των πληρωμών προς τους ιδιώτες ωστόσο σημαίνει απόλυτο πάγωμα της οικονομίας, νέο κύκλο ύφεσης απολύσεων κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.