Πέθανε ο ζωγράφος Αλκης Πιερράκος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα 97 του χρόνια πέθανε στην Ναύπακτο, λίγη μόλις ώρα μετά την άφιξη του από το Παρίσι, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης ο ζωγράφος Άλκης Πιερράκος, ο οποίος σχεδίαζε τη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης στην πόλη. 

Εξπρεσιονιστής, εξαιρεικός κολορίστας,πειραματιστής αλλά και πιστός θιασώτης της ζωγραφικής ο κοσμοπολίτης Άλκης Πιερράκος αγαπούσε στα έργα του την κίνηση και την ενέργεια, την ένταση και την ακρίβεια. Ήταν καλλιτεχνικά συνδεδεμένος δε, με τον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή καθώς είχε φιλοτεχνήσει τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, δουλειά που είχε παρουσιάσει προ διετίας στην πόλη

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1920, ο Άλκης Πιερράκος πέρασε τα πρώτα του εφηβικά χρόνια στη Γιουγκοσλαβία και το 1954, ύστερα από μια επταετία σπουδών και αναζήτησης στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Αγγλία, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου ζούσε και εργαζόταν. Εξέθεσε έργα του από το 1951 (Λονδίνο) σε ομαδικές, αρχικά, και στη συνέχεια σε ατομικές εκθέσεις ανά την υφήλιο (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Φλωρεντία, Μόσχα, Ρίο ντε Τζιανέιρο, Βρυξέλλες κ.ά).

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 14.00 στον Οξύλιθο της Κύμης Ευβοίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.