Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απαντά στον Σόϊμπλε…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μια αιχμηρή δήλωση απάντησε στις επικρίσεις του «τσάρου» της γερμανικής Οικονομίας ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι οι δαπάνες ασφαλώς και δεν βοηθούν από μόνες τους αλλά ούτε και η λιτότητα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γκάμπριελ δήλωσε το απόγευμα στην εφημερίδα Bild ότι «εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ».

Το πρωί, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις προτάσεις του κ. Γκάμπριελ περί αύξησης της γερμανικής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, λέγοντας «κινείται απολύτως σε λάθος κατεύθυνση» και στέλνει λάθος μήνυμα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ευρωπαϊκό πρόβλημα δεν είναι κυρίως τα χρήματα, αλλά αυτά να χρησιμοποιούνται σωστά.

Η Ελλάδα «πρωταγωνίστησε» στη σημερινή ενημέρωση των Γερμανών πολιτικών συντακτών στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς τα «πυρά» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τα «λάθος μηνύματα» στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.