Τρεις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα έστειλε ο Στ.Κοντονής στη Βουλή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δικογραφίες, τρεις τον αριθμό, με πρωταγωνιστές τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο, διαβίβασε την Τρίτη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση που αφορά τον κ. Σαμαρά σχετίζεται με καταγραφή συνομιλίας του την περίοδο, κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη η απολογία κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στο (χαμηλής ποιότητας) ηχητικό απόσπασμα, που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο στις 10 Δεκεμβρίου 2014, ο κ. Σαμαράς φέρεται να λέει «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γ…σει».

Το αδίκημα που διερευνάται είναι αυτό της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η υπόθεση είχε φθάσει στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία πολίτη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παρά το γεγονός ότι η αφετηρία ήταν άλλη, καθώς αναφερόταν στο αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του πρωθυπουργού, εντούτοις η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού. Ο εντοπισμός του δράστη της καταγραφής ουδέποτε κατέστη δυνατός.

Η δεύτερη δικογραφία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στρέφεται κατά του κ. Στουρνάρα, υπό την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών κατά την περίοδο 2013-2014, με αφορμή μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών -και όχι μόνον σε βάρος του.

Η μήνυση έχει κατατεθεί παράλληλα κατά του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ Ιωάννη Κωστόπουλου,  αλλά και κατά του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, ως επικεφαλής της εταιρείας Motor Oil.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για τεράστια ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στη Motor Oil.

Η τρίτη δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου. Κατά τον μηνυτή, το αδίκημα τελέστηκε στις 29-4-16, όταν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Ελευθερία Κόλλια

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.