Ένα παγκόσμιο Σαφάρι στα Άγρια Ζώα του πλανήτη από το ΤV5MONDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ταξιδέψτε κοντά σε τόσο μοναδικά όσο και εκπληκτικά είδη ζώων μέσω του ΤV5MONDE.

Κένυα, Κεμπέκ, Ιταλία, Βραζιλία, Θιβέτ, Νορβηγία, Μποτσουάνα… ένα υπέροχο παγκόσμιο σαφάρι που ξεκινά από 1η Απριλίου, όπου ανακαλύπτουμε τον τρόπο ζωής και το φυσικό τους περιβάλλον, κατανοούμε καλύτερα τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην άγρια πανίδα και γνωρίζουμε ειδικούς οι οποίοι μάχονται για την προστασία τους. Ένα καταπληκτικό και συγκινητικό ταξίδι όσο πιο κοντά γίνεται σ’αυτά τα μικρά (και μεγάλα) θηρία.

 


 

THALASSA / ΘΑΛΑΣΣΑ : ΔΕΛΦΙΝΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΟΥ

Σάββατο 1η Απριλίου στις 19:30

Χαμογελαστός, παιχνιδιάρικος και καθησυχαστικός, πρωταγωνιστής της μικρής οθόνης, τον οποίο θα θέλαμε όλοι να έχουμε φίλο. Το δελφίνι καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση στη φαντασία μας. Ανέκαθεν, αυτός ο δεινός κολυμβητής μας κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια. Αμοιβαίο συναίσθημα προφανώς, μιας και δεν σταματάει να έρχεται όλο και πιο κοντά μας.

Παρουσίαση : Ζωρζ Περνού.

ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Πέμπτη 6 και 13 Απριλίου στις 19:30

Ο άνθρωπος διαμορφώνει το περιβάλλον του και δημιουργεί τεχνητά εμπόδια στις μεταναστευτικές οδούς των ειδών προς εξαφάνιση. Ένα ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα ζώα διασφαλίζουν την επιβίωσή τους :

– 1ο μέρος : Μποτσουάνα, ο τόπος που επανασυνδέθηκε με τις ζέβρες

– 2ο μέρος : Βραζιλία, το ιερό των πιθήκων ταμαρίνων «χρυσών λιονταριών»

– 3ο μέρος : Η αντιλόπη του Θιβέτ, ένας αγώνας δρόμου για τη ζωή


Σκηνοθεσία : Γκιγιόμ Λεβίς / Μπερνάρ Γκερρινί (Γαλλία, 2016)


 

Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΤΑΡΑΝΔΩΝ

Πέμπτη 13 Απριλίου στις 20:30

Στη βόρεια Νορβηγία, στην τούνδρα του Φιννμαρκ, ο Νιλς ξεκινάει για την 58η ανοιξιάτικη μετανάστευση με το κοπάδι ταράνδων του. Οι κλιματικές αναταραχές καθιστούν δύσκολη αυτή τη μετακίνηση. Ο βοσκός του μεγάλου βορρά όμως αρνείται να το βάλει κάτω. Πρόκειται για την επιβίωση της φυλής των Σάμι.


Σκηνοθεσία : Ομάρ Αγκουστόνι (Ελβετία, 2015)


 


 

ΤΑ 20 ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 και Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00

Γνωριμία ανθρώπων γεμάτων πάθος, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διατήρηση των ομορφότερων εθνικών δρυμών του κόσμου καθώς και της πανίδας τους. Φύλακες, κτηνίατροι ή επιστήμονες, ενεργοποιούνται όλοι τους από το ίδιο πάθος, την αγάπη τους για τα ζώα και τον πλανήτη μας. Τον Απρίλιο, ταξιδεύουμε στο Εθνικό πάρκο Αμπρούζο στην Ιταλία (την Τετάρτη 19) και στο Εθνικό πάρκο Αμποσέλι στην Κένυα (το Σάββατο 22).


Σκηνοθεσία : Εμμανουέλ Πιοβάνο, (Γαλλία, 2013)

 

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:30

Η χιονογλαύκα η οποία θεωρείται μία από τις ομορφότερες κουκουβάγιες της Βορείου Αμερικής, είναι ένα εντυπωσιακό πουλί. Έμβλημα του Κεμπέκ, συνδέεται με πολυάριθμα προϊόντα και οργανισμούς. Πέρα όμως από την εικόνα που δείχνει, η κουκουβάγια του χιονιού έχει μία εντυπωσιακή φυσική ιστορία που παραμένει άγνωστη.


Σκηνοθεσία : Ροζέρ Λεμπλάν (Καναδάς, 2016)


 

 

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ;

Η Κουκουβάγια του χιονιού (ή Bubo scandiacus όπως είναι η επιστημονική της ονομασία) λέγεται επίσης « ookpik » από τους Ινουίτ.

Η εκτροφή ταράνδων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Σάμι, φυλής αυτοχθόνων του Sápmi (γνωστό επίσης ως «Λαπωνία», όρος ο οποίος χάθηκε σταδιακά μέσα στα χρόνια).

Τα δελφίνια είναι πολύ έξυπνα ζώα : σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, φαίνεται πως έχουν μία καθαρά δική τους γλώσσα (επικοινωνία μέσω ηχητικών κυμάτων) και η εξέλιξη του εγκεφάλου τους φαίνεται πως είναι παρόμοια με εκείνη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

 

Για ακόμη περισσότερα ψυχαγωγικά προγράμματα, δείτε όλο το πρόγραμμα του Απριλίου στην πολύγλωσση ιστοσελίδα μας.

europe.tv5monde.com

europe@tv5monde.org

Ώρες προβολών Αθήνας (GMT+3)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.