Συνολική λύση για το Χρέος ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στην τελευταία στροφή της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές, συνδέοντας την εφαρμογή των υπό ψήφιση μέτρων με συνολική λύση για το χρέος. «Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», αναφέρει χαρακτηριστικάΑποφασισμένος να επιμείνει στην υιοθέτηση μιας νέας «αρχιτεκτονικής» με εξασφαλισμένη την απαραίτητη δίοδο για την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή σελίδας και με καθαρό πλαίσιο για την ελάφρυνση του χρέους είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τη στιγμή που κορυφώνεται η ένταση των πρωτοβουλιών για το κλείδωμα της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, ει δυνατόν πριν το τακτικό Eurogroup της 7ης Απριλίου, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να στείλει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τον «oδικό xάρτη» της κυβέρνησης. Με δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο πρωθυπουργός επισημαίνει, χωρίς περιστροφές, την πολιτική βούλησή του να διεκδικήσει σθεναρά την επίτευξη συνολικής λύσης στον πολύμηνο γόρδιο δεσμό των διαπραγματεύσεων – ακολουθώντας… αντίθετη πορεία σε σχέση με προηγούμενες επίσης καθοριστικής σημασίας μάχες.

«Είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα πρώτα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο», λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τον κωδικό του σχεδιασμού του και γνωρίζοντας τις δυσκολίες για την παραδοχή του από τους εταίρους – ειδικά από εκείνους που, όπως συμπληρώνουν στενοί συνεργάτες του, εξακολουθούν να εμφανίζουν ακραίες απαιτήσεις. «Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν εν τω μεταξύ υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται», διευκρινίζει με νόημα ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.