Το ποσό της εγγύησης αναζητά ο Τσοχατζόπουλος για την αποφυλάκιση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το ποσό της εγγύησης (200.000 ευρώ) είναι το νέο εμπόδιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να εγκαταλείψει και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στο πλαίσιο της απόφασης για το ξεκλείδωμα του κελιού του.

Οι συνήγοροι του δηλώνουν ότι δεν έχει το ποσό.

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο η απόφαση να μείνει κενό γράμμα οι συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου ζήτησαν από τους δικαστές να μειώσουν την εγγυοδοσία και να τους δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να καταφέρουν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται.

Αίτημα όμως που, όπως φάνηκε από την κρίση των δικαστών, δεν βρήκε ευήκοα ώτα. Η υπεράσπιση βέβαια έχει δικαίωμα να επαναφέρει το αίτημα για μείωση της εγγυοδοσίας.

Αν όμως το δικαστήριο το απορρίψει, τότε ο κατηγορούμενος πρέπει είτε να καταφέρει να πληρώσει τα χρήματα είτε να επιστρέψει στη φυλακή μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν: καταβολή εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ), απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση της αστυνομικής ταυτότητας και του διαβατηρίου, απαγόρευση εκδόσεως νέου διαβατηρίου, μόνιμη διαμονή σε γνωστή διεύθυνση και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο).

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει το 2015 και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη. Στη δική της περίπτωση η εγγύηση είχε οριστεί στις 50.000 ευρώ. Τελικά, το ποσό βρέθηκε.

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.