Ναι στην εξεταστική για τα σκάνδαλα στην υγεία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από εντάσεις και έντονες προσωπικές επιθέσεις υπερψηφίστηκε τελικώς η πρόταση των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014. Η πρόταση έγινε δεκτή με 187 ψήφους υπέρ και 71 κατά.

Η πρόταση της ΝΔ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. Παρών ψήφισαν 21 βουλευτές.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριξαν με την ψήφο τους την κυβερνητική πρόταση και καταψήφισαν αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης και υπερψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους.

Με τη σειρά τους, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία επειδή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.