Οι ΗΠΑ έριξαν την ”μητέρα όλων των βομβών”στο Αφγανιστάν…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως προχώρησαν στη χρήση της GBU-43/B, της επονομαζόμενης και «μητέρας όλων των βομβών» κατά του ISIS. Σημειώνεται πως η GBU-43/B, η οποία ζυγίζει περίπου 10 τόνους (σ.σ 9.525 κιλά), χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε πεδίο μάχης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αμερικανική πολεμική αεροπορία έριξε τη συγκεκριμένη βόμβα στην περιοχή Achin στην επαρχία Nangarhar στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Ο επιτελάρχης των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Στρατηγός Τζόν Νίκολσον μετά την επιχείρηση τόνισε σε σχετική δήλωση: “η συγκεκριμένη ρίψη ήταν η σωστή κίνηση προκειμένου να μειώσουμε τα εμπόδια και να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα που διαθέτουμε για την οριστική ήττα του ISIS”. Στη σχετική ενημέρωση που έχουν εκδώσει οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σημειώνουν πως η ρίψη έγινε σε μία συγκεκριμένη περιοχή στην οποία το ISIS έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο από σήραγγες.

Υπογραμμίζεται πως την ερχόμενη Παρασκευή είχε προγραμματιστεί διάσκεψη στη Μόσχα για το Αφγανιστάν στην οποία θα μετείχε και η Αφγανική πλευρά. Στη συγκεκριμένη διάσκεψη είχαν προσκληθεί και οι ΗΠΑ οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν να συμμετέχουν.Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κ. Σπάισερ επιβεβαίωσε επίσης την είδηση της συγκεκριμένης επίθεσης τονίζοντας πως θα υπάρξει αναλυτικό ανακοινωθέν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.