Ποινική δίωξη εναντίον της Κατερίνας Σαββαϊδου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διαταξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Tην παραπομπή σε δίκη της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εξόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζητά με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, Μαρία Γκανέ, με την υπ’ αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διαταξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Εναντίον της Κατερίνας Σαββαϊδου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την ως πρότινος επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου μετά από καταγγελίες ότι επιχείρησε να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση σε εταιρεία που είχε εκκρεμότητες με πρόστιμα εκατ. ευρώ.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε κατηγορηθεί και για παραλείψεις στον έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά τελικώς απαλλάχθηκε. Πάντως για την παραπομπή της ή μη σε δίκη θα αποφανθεί τελικά το Συμβούλιο Εφετών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.