Ασπίδα προστασίας για τον σχολικό εκφοβισμό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετέβη  στο  σχολείο, (1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα), προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για το βίαιο περιστατικό που διαδραματίστηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Δεκαεπτά μαθητές ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους γιατί υπερασπίστηκε την αδελφή του.   «Έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως θέση στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές» δήλωσε η υπουργός και υπογράμμισε ότι «έχουν ήδη ληφθεί παιδαγωγικά μέτρα για τους συγκεκριμένους μαθητές και από σήμερα το απόγευμα θα είναι στο σχολείο μια ομάδα λειτουργών και ψυχολόγων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της». Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα δοθούν για την πρόληψη αυτών των περιστατικών, όπως ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για οτιδήποτε τα απασχολεί. Ο εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί σχέση εμπιστοσύνης με τους μαθητές και να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οι μαθητές θα μπορούν να απευθύνονται ομαδικά ή και ατομικά όταν έχουν ανάγκη βοήθειας ή νομίζουν ότι πρέπει να στηρίξουν άλλους συμμαθητές τους.
Όπως έγραψε και το «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (9-2-2020) το υπουργείο Παιδείας προτίθεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά να λάβει μέτρα -ασπίδα για τον σχολικό εκφοβισμό. Για το λόγο αυτό από τον Σεπτέμβριο θα ισχύσουν νέοι κανονισμοί στα σχολεία. Η χώρα μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στις περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού και κυρίως ανάμεσα στα παιδιά του γυμνασίου και του δημοτικού. Στα μέτρα αυτά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στο άλλο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.