Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Χιλιάδες απλοί πολίτες και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας απηύθηνε το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.


 

Η σορός του μεταφέρθηκε στις 7 το πρωί της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευόμενη από τα μέλη της οικογένειάς του και τέθηκε σε λαϊκό προσκήνυμα μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι.

 

Λίγο μετά τις 13:30 ήλθε ξανά η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη και πριν τις 14:00 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα στη Μητρόπολη, δίπλα στην σορό και χαιρετώντας τον κόσμο στέκονταν οι άλλες δύο κόρες και τα εγγόνια του εκλιπόντος. Στις 15:00 έφθασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και λίγο μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Νωρίτερα είχαν έλθει οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που στεκόταν έξω από τη εκκλησία, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι δύο υπηρεσιακοί πρώην πρωθυπουργοί, Παναγιώτης Πικραμένος και Βασιλική Θάνου.

Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπουργοί, οι αρχηγοί των κομματών της αντιπολίτευσης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Σταύρος Θεοδωράκης, Βασίλης Λεβέντης. Παρούσα, φυσικά, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και παλαίμαχοι πρώην βουλευτές και υπουργοί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η εξόδιος ακολουθία στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και το άγημα από άνδρες των τριών όπλων απέδωσε τιμές.

Μετά την εξόδιο ακολουθία ξεκίνησε η μεταφορά της σορού στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από όπου θα μεταφερθεί με C-130 στη Κρήτη.


Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Το πρωί, πριν από τις 7, εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς. Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.