Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδινο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τρίτη τρομοκρατική επίθεση για τρίτο μήνα στο Λονδίνο, με έξι πολίτες νεκρούς και τριάντα άτομα τραυματισμενα  παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε οτι εντοπίσθηκαν και έπεσαν νεκροί απο τα πυρά των αστυνομικών. Τουλάχιστον 30 άτομα διακομίστηκαν σε έξι νοσοκομεία του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε άλλους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες επί τόπου. Ο μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός London Bridge, ο οποίος βρίσκεται νοτιοανατολικά της διάσημης Γέφυρας του Λονδίνου παραμένει κλειστός.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε μετά από καταγγελίες ότι βαν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου. Κατόπιν δυο άτομα βγήκαν από το όχημα, και άρχισαν να μαχαιρώνουν περαστικούς μεταξύ αυτών και έναν αστυνομικό. Λίγη ώρα αργότερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά μαχαιρώματα στην κοντινή λαϊκή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου στη συνέχεια σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε πως οι ύποπτοι εντοπίστηκαν πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν θανάσιμα οχτώ λεπτά μετά την πρώτη κλήση που δέχθηκε. Ένα τρίτο συμβάν στην περιοχή του Βόξχολ αποδείχτηκε ότι ήταν απλή εγκληματική επίθεση με μαχαίρι, άσχετη με τα γεγονότα στην περιοχή της Γέφυρας. Οι τρομοκράτες ήταν ζωσμένοι με γιλέκα που φαινόταν ότι είχαν εκρηκτικό μηχανισμό αλλά αποδείχθηκαν ψεύτικα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.