Σουλτάνος είναι οτι θέλει κάνει…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μια δεύτερη σκέψη για τις  επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία  έχει ο Ταγίπ Ερντογάν αν οι δημοσκοπήσεις εξακολουθήσουν να μην του δίνουν αυτοδυναμία: Να ακυρώσει τις εκλογές! Αυτό  υποστηρίζει η τουρκική «Τζουμχουριέτ», επικαλούμενη αναλυτές, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1.
Εν τω μεταξύ σάλος έχει ξεσπάσει οτι το πτυχίο του Ερντογάν είναι πλαστό αφου οταν το πήρε δεν υπήρχε αυτό το Πανεπιστήμιο.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, έχει απευθυνθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση των εκλογών της 24ης Ιουνίου. Το αίτημα θα εξεταστεί, αύριο, Τετάρτη αλλά η απόφαση δεν θα βγει αμέσως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν ο Ερντογάν δει, στο μεσοδιάστημα, ότι οι δημοσκοπήσεις δεν του δίνουν αυτοδυναμία, ενδέχεται να «χρησιμοποιήσει» το δικαστήριο, ώστε να βγάλει απόφαση ακύρωσης των εκλογών.

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Piar, που δημοσιεύει η, προσκείμενη στην αντιπολίτευση, εφημερίδα “Τζουμχουριέτ”, δίνει χαμηλό ποσοσοστό νίκης στον Ταγίπ Ερντογάν.

Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή:

Συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί: 32.3%
Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: 17.1%
HDP – Φιλοκουρδικό Κόμμα: 8.8%
Καλό Κόμμα: 12.8%
Κόμμα Ευημερίας: 1.8%
Αναποφάσιστοι: 11%
Δεν ψηφίζω: 16%

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.