Σεισμός 6 Ριχτερ μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ 39 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Μυτιλήνης και της Χίου στις 3.28 μμ . Σεισμός που έγινε αισθητός και στην Αττική.


Την τελευταία βδομάδα  υπήρχε έντονη σεισμική δραστηριότητα στα παράλια της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην Σμύρνη.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής στην Μυτιλήνη υπάρχουν πολλές υλικές ζημιές σε παλιά και νέα κτίρια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

– Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

– Υλικές ζημιές καταγράφηκαν και στα παράλια της Τουρκίας, από όπου η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες αναστάτωσης των κατοίκων.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού, έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί ο ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο χωριό Πέτρα. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στα νοσοκομεία της Λέσβου ή της Χίου


Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 16 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και 35 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του νησιού. Το πλήγμα βρίσκεται επίσης κοντά στις τουρκικές ακτές, περίπου 85 χιλιόμετρα δυτικά της Σμύρνης.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,3 βαθμούς. Το επίκεντρο βρισκόταν 14 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Έως τώρα έχει καταγραφεί ένας ισχυρός μετασεισμός 4,6 βαθμών.

Η πρώτη μέτρηση τοποθετούσε την ένταση στα 6 Ρίχτερ, ενώ αργότερα υπήρξε μέτρηση που το τοποθετούσε στα 6,2.

Με εντολή του Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησε ήδη από την Αθήνα κλιμάκιο μηχανικών με προορισμό τη Λέσβο για να διαπιστωθούν τα προβλήματα σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο.


Λέκκας: Δεν περιμέναμε τον σεισμό

«Ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμιος Λέκκας.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός, δεν τον περιμέναμε» είπε ο κ. Λέκκας στο protothema.gr και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην περιοχή του Πλωμαρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.