“Οι τρεις Αδελφές” από το εργαστήρι υποκριτικής του Studio Μαυρομιχάλη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το δεύτερο τμήμα του εργαστηρίου υποκριτικής που λειτουργεί στο studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει από τις 3 έως τις 12 Ιουλίου, τη δουλειά του και ανεβάζει το έργο “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ”  του Αντόν Τσέχωφ στο studio Μαυρομιχάλη

Αρκεί μια μεγάλη ιδέα για να σε βγάλει από το προσωπικό σου τέλμα;

Κάπου στη Ρωσική επαρχία, τρεις αδελφές, η Όλγα, η Μάσα και η Ιρίνα, μαζί με τον αδελφό τους Αντρέι, ζουν, εργάζονται, ονειρεύονται, εύχονται να επιστρέψουν στη Μόσχα. Παιδιά στρατιωτικού, με εξαιρετική μόρφωση και καλλιέργεια, καλούνται να επιβιώσουν μέσα σε αυτό που θεωρούν ως «ακαλλιέργητη μάζα». Ένας φάρος αναβοσβήνει σε αυτό το ζοφερό, γι’ αυτούς τοπίο και επαναλαμβάνεται σα μάντρα: Η Μόσχα.

Μπορεί ο Έρωτας, η Εργασία, το Όνειρο, να σε κινητοποιήσει για να αλλάξεις ζωή; Οι Τρεις Αδελφές είναι ένα έργο για τα χαμένα όνειρα, το ανικανοποίητο, τη μοναξιά, τον έρωτα, το γάμο, την κοινωνική τάξη, την επερχόμενη Επανάσταση, τον χρόνο που περνά, τις επιλογές και εν τέλει, το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλοι οι ήρωες θέλουν να ξεφύγουν από τη ζωή τους, αλλά δεν θέλουν – ή δεν μπορούν; – να αλλάξουν ζωή.

Άνθρωποι μιας άλλης εποχής, που, όμως, μοιάζουν τόσο γνώριμοι και σύγχρονοι. Είναι εμείς…

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας από τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι στις 31 Ιανουαρίου του 1901 και στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1932, με τρεις κορυφαίες ερμηνεύτριες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, την Κυβέλη, την Αλίκη και την Μιράντα.


Λίγα λόγια για το συγγραφέα :

O μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και διηγηματογράφος Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ (1860-1904) γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην φτωχή πόλη Ταγκαρόνγκ, ένα λιμάνι στη νότια Ρωσία. Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, που σημαδεύτηκαν από τη δεσποτική μορφή του πατέρα του. Ο Αντόν Τσέχωφ εγκαταστάθηκε στη Μόσχα το 1879, οπότε και ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική Σχολή. Παράλληλα με τις σπουδές του, και αργότερα ως γιατρός, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Έγραψε σχεδόν απ’ όλα τα είδη της πεζογραφίας: νουβέλες, διηγήματα, μυθιστορήματα καθώς και λίγα αλλά εκλεχτά θεατρικά έργα. Πηγή έμπνευσης του Τσέχωφ είναι η ζωή, η καθημερινή ζωή των συνανθρώπων του ενώ οι ήρωες των έργων του ανήκουν σ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Το 1888 ο Τσέχωφ τιμήθηκε με το βραβείο Πούσκιν. Το έργο του γνώρισε αμέτρητες εκδόσεις και μεταφράσεις, ενώ τα θεατρικά του έργα κατέχουν ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο ρεπερτόριο. Ο Τσέχωφ έγινε παγκόσμια γνωστός ύστερα από τον πρόωρο θάνατό του, το 1904, σε ηλικία μόλις 44 χρονών, ενώ στην πατρίδα του ήταν διάσημος, όταν ζούσε ακόμα.

Tα σημαντικότερα έργα του είναι:

Διηγήματα: “Παραμύθια της Μελπομένης”, “Ποικίλα διηγήματα”, “Ιστορία ενός αγνώστου”, “Στο σούρουπο”, “Μια βαρετή ιστορία”, “Οι χωρικοί”, “Τα φραγκοστάφυλα”, “Ο επίσκοπος” κ.α. Νουβέλες: “Η στέπα”, “Η ζωή μου”, “Η μονομαχία”, “Μια ανώνυμη ιστορία”, “Θάλαμος 6”, “Στο φαράγγι” κ.α.

Θεατρικά: “Ο Γλάρος”, “Ο θείος Βάνιας”, “Οι τρεις αδελφές”, “Ο βυσσινόκηπος”, “Ιβάνοφ”, “Κύκνειο άσμα”, “Η αρκούδα”,”, “Το στοιχειό του δάσους”, “Η επέτειος” κ.α.


Λίγα λόγια για τo εργαστήριο υποκριτικής:

Για όγδοη χρονιά λειτουργεί στο Studio Μαυρομιχάλη, το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα, της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου και του ηθοποιού και σκηνογράφου, Διονύση Μανουσάκη.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν λίγο καλύτερα. Μέσα από Θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την τέχνη του Θεάτρου και ίσως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Στο τέλος κάθε χρονιάς, γίνεται μια παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας για τους φίλους μας και τους φίλους του θεάτρου μας. Τις προηγούμενες χρονιές στα πλαίσια του εργαστηρίου έχουν παρουσιαστεί από τους συμμετέχοντες τα έργα: Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο, Τελετή του Παύλου Μάτεση, Αγγέλλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Το καινούργιο σπίτι του Κάρλο Γκολντόνι, Γεύμα της Λείας Βιτάλη, Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη, Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται του Ρομπέρτ Τομά, Άνοδος – σκηνική σύνθεση, Ξενοδοχείο Παράδεισος του Ζωρζ Φεντώ και Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη.

Υπεύθυνος εργαστηρίου : Φώτης Μακρής

Διάρκεια Εργαστηρίου : Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017


Οι συντελεστές της παράστασης:


Σκηνοθεσία: Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής

Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα

Σκηνικά – κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης

Βίντεο – φωτογραφίες: Στέφανος Κοπανάκης


Διανομή (αλφαβητικά και με σειρά εμφάνισης)


Όλγα: Ελίνα Βλαχοκώστα, Σόνια Μαλιδέρου

Ιρίνα: Βερόνικα Κολιού, Ελπινίκη Νίνου

Μάσα: Μιράντα Κώστα, Θάλεια Παπαδοπούλου

Τούζενμπαχ: Γιάννης Κοντοχρήστος

Τσεμπουτίκιν: Γιάννης Γαβρίλης,

Ανφίσα: Μαρίνα Βεντουράτου, Αντιγόνη Δημητριάδου

Βερσίνιν: Νίκος Αργυριάδης

Αντρέι: Ζαχαρίας Δημητρίου

Κουλίγκιν: Γιώργος Φιλιππόπουλος

Νατάσα: Μαρίνα Βεντουράτου, Αντιγόνη Δημητριάδου



Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από 3 έως 12 Ιουλίου 2017 στις 21.00 μ.μ.

Στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα.


Απαραίτητη η κράτηση

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.