Παρουσιάστηκε το έργο του Στα. Χατζηευσταθίου “Έλληνες φιλΈλληνες” με γνωστούς τραγουδιστές και ηθοποιούς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πολιτιστική κληρονομιά το έργο «Ελληνες φιλΈλληνες» του Σταμάτη Χατζηευσταθίου. Μελοποιεί με συναίσθημα, τους μεγαλύτερους Έλληνες και φιλέλληνες ποιητές.  Παλαμά, Βαλαωρίτη, Mistral, Pushkin, Byron, Sereni, slowacki, Kinkel.

Το πρωτότυπο μουσικό έργο του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί́, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες.

Όπως λέει ο ίδιος «είναι ένα έργο με αφορμή τους «ξένους» του Πέτα, τους «ξένους» του Δήμου Νικολάου Σκουφά για όλους αυτούς που θεωρούν την ιστορία οροδείκτη ζωής  σηματοδότη προέλαση, προσπέλαση και κατάκτηση.»

Πουθενά στην παγκόσμια ιστορία δεν καταγράφεται κίνημα σαν το φιλελληνικό στην οργάνωση , στην ορμή , το πάθος και την τελική προσφορά .Ο αγώνας της μικρής Ελλάδας κατά του Τούρκου δυνάστη συγκίνησε όλους τους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους των πολιτισμένων κρατών. Στην κατάμεστη Αίθουσα «Α. Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου το μουσικό έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» σε μουσική  Σταμάτη Χατζηευσταθίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά.

Ο Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του για την ιστορική σημασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά και για το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Το έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» ερμήνευσαν οι Παντελής Θαλασσινός,  Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, ενώ απήγγειλαν ποιήματα για τον Φιλελληνισμό οι Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου.


Την συναυλία συντόνισε ο δημοσιογράφος  Νίκος Θρασυβούλου.

Μια μεγάλη παραγωγή του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία  με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, Σάσσαρι Υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ {youtube}HtlB_wKkrbg{/youtube}

Και στο άλμπουμ αλλά και στην παράσταση έπαιξαν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Μαχαίρας – Μπουζούκι – Μαντολίνο – Λαούτο

Άρης Κατσουπάκης – Πιάνο

Θάνος Μιχαηλίδης – Τύμπανα

Μίμης Ντουτσούλης – Κοντραμπάσο

Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – Κιθάρες

Βασιλική Μαζαράκη – βιολί

Mikhail Smirnou – Βιόλα

Πάρης Μάμμας – Κλαρινέτο

Νίκος Χατζηιορδάνου – Ακορντεόν


Ενορχήστρωση – Άκης Κατσουπάκης

Ηχοληψία – Ηλίας Λάκκας

φωτογραφίες: Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

{youtube}q3B5xjU4JZs{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.