Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η Παρασκευή 30/06 στη χώρα μας. Εντυπωσιακό είναι ότι τις πρωϊνες ώρες, οπότε και οι ηπειρωτικοί σταθμοί δεν έχουν ακόμα “ζεσταθεί”, οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται από τους σταθμούς μας στις Κυκλάδες και στις νότιες παραλιακές περιοχές της Εύβοιας.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωση, έως και την Κυριακή 2/7 θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα πληρούν τα τυπικά κριτήρια φαινομένων καύσωνα.

Την Παρασκευή (χάρτης 1 – αριστερά), και το Σαββάτο (χάρτης 2 – δεξιά) πολλές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και κάποιες νησιωτικές θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42 με 43 βαθμούς.

Εκτίμηση της θερμοκρασίας στο ύψος των 2 μέτρων από το έδαφος για τις 16:00 τοπική ώρα, της Παρασκευής (αριστερά) και του Σαββάτου (δεξιά).

Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία προκύπτει ότι από το μεσημέρι της Κυριακής θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 βαθμούς τουλάχιστο, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, αργότερα σε όλη τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, και μέσα στη Δευτέρα στο υπόλοιπο της χώρας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.