Θα πληρωθεί και φέτος ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία ευκαιρία έως τη Δευτέρα 17 Ιουλίου έχουν 1.500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών θα φέρουν νομοθετική ρύθμιση ώστε ο ΕΝΦΙΑ να πληρωθεί και εφέτος σε πέντε δόσεις (1η δόση τον Σεπτέμβριο και 5η δόση τον Ιανουάριο 2018). Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ανεβούν στο Τaxisnet τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι ο εφετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες. Για το 2018 θα υπάρξουν αλλαγές με στόχο να προσεγγίσουν τις πραγματικές.

Οι αντικειμενικές

Εν τω μεταξύ, συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών 17μελής ομάδα εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη με αντικείμενο την αναθεώρηση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών προκειμένου οι τιμές της Εφορίας να προσεγγίσουν τις πραγματικές. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ από το 2018 και αυτό διότι ο εισπρακτικός στόχος θα παραμείνει ο ίδιος, 2,65 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, όπου προκύψουν μειώσεις των αντικειμενικών αξιών θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στους φόρους μεταβίβασης, στις γονικές παροχές, στις δωρεές και στις κληρονομιές καθώς επίσης και στο Τέλος που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος υπέρ των δήμων. Η 17μελής ομάδα εργασίας θα καταθέσει πόρισμα σε χρόνο που θα επιτρέπει τη δημοσίευση των αναθεωρημένων φορολογητέων αξιών ακινήτων έως τις 31.12.2017.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.