Εξεταστική Επιτροπή: Καβγάς για συνάντηση Μπαλωμενάκη με μάρτυρα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Άγριος καβγάς ξέσπασε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γεωργαντά και του προέδρου της, Αντ. Μπαλωμενάκη, με αφορμή την συνάντηση που είχε ο τελευταίος στην Βουλή μια ημέρα πριν από την κατάθεσή του με τον μάρτυρα Κ. Κρέτση, πρώην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι όταν ο κ. Γεωργαντάς ρώτησε τον μάρτυρα αν ήταν χθες στην Βουλή εκείνος του απάντησε «δεν θυμάμαι» για να συμπληρώσει «νομίζω ναι».

Επικράτησε πανδαιμόνιο αντιδράσεων από την πλευρά του κ. Μπαλωμενάκη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατηγόρησαν τον βουλευτή της ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, με τον κ. Γεωργαντά να διατυπώνει υπονοούμενα για προσυνεννόηση του προέδρου της Επιτροπής με τον μάρτυρα εν όψει της κατάθεσής του.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στη Βουλή;» ρώτησε τον μάρτυρα ο «γαλάζιος» βουλευτής. «Όχι» του απάντησε εκείνος υπενθυμίζοντας ότι είχε κληθεί παλαιότερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. «Χθες ήσασταν;» τον ρώτησε ο κ. Γεωργαντάς». «Δεν θυμάμαι. Νομίζω ναι» απάντησε ο μάρτυρας. «Για ποιο λόγο;» επέμεινε ο βουλευτής. «Είχα ένα ραντεβού» απάντησε εκείνος, ενώ σχολίασε κάποια στιγμή: «Χαίρομαι που ψάχνετε ποιος μπαίνει στην Βουλή και ποιος βγαίνει…».

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Γεωργαντά να τον ρωτάει με ποιους συναντήθηκε και τον κ. Μπαλωμενάκη να παρεμβαίνει δηλώνοντας ότι εκείνος τον είχε συναντήσει. «Εγώ τον συνάντησα. Δεν είναι κακό. Τι πιστεύετε δηλαδή;» είπε φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος της Επιτροπής με τον κ. Γεωργαντά να δηλώνει:

«Αφήνω ευθέως υπονοούμενο για προσυνεννοήσεις με μέλη της επιτροπής» τονίζοντας ότι «ο μάρτυρας ήρθε μια ημέρα πριν την επιτροπή και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής». «Τι συζητήσατε με τον πρόεδρο κύριε μάρτυς;» ρώτησε, ενώ ο κ. Μπαλωμενάκης παρενέβη για να εξηγήσει ότι η συνάντησή τους, όπως και με άλλους μάρτυρες, έγινε για τα διαδικαστικά: «Κρύψαμε τίποτα; Έχω συναντήσει και τον κ. Κυραντζή (σ.σ. εκπρόσωπος εργαζομένων του νοσοκομείου). Έχω ενημερώσει την επιτροπή. Έχω υποχρέωση να πάρω πληροφορίες από παντού» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Ο παρακάτω διάλογος είναι ενδεικτικός του κλίματος που επικράτησε:


Γεωργαντάς προς τον μάρτυρα: «Τι συζητήσατε με τον πρόεδρο;».

Μάρτυς: «Τα διαδικαστικά».

Γεωργαντάς: «Δηλαδή πώς θα είστε ντυμένος;».

Μάρτυς: «Έχω γυναίκα να μου πει πώς θα είμαι ντυμένος…».

Μπαλωμενάκης: «Κατά σύμπτωση του υπέδειξα και αυτό, να βάλει σακάκι».

Γεωργαντάς προς τον μάρτυρα: «Ποια διαδικαστικά συζητήσατε;».

Μάρτυς: «Υπήρχαν κάποια διαδικαστικά που ήθελα να γνωρίζω. Πώς γίνεται η διαδικασία. Θέλετε να δημιουργήσετε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει».

Γεωργαντάς: «Τι συζητήσατε;».

Μάρτυς: «Ήρθα για τα διαδικαστικά και δεν υποχρεούμαι να απαντήσω τίποτα.

Γεωργαντάς: «Να μας πει ο μάρτυς τι συζήτησε με τον πρόεδρο».

Μάρτυς: «Ήρθα για τα διαδικαστικά και επειδή θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν θα απαντήσω τίποτα άλλο».

Με δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς αργότερα έκανε λόγο για «έωλη διαδικασία» και τόνισε ότι «στο επίμονο ερώτημα πόση ώρα έμεινε και τι συζητήθηκε, αρνήθηκε να απαντήσει καλυπτόμενος από ωρυόμενους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ». «Βέβαια οι απορίες όλες λύθηκαν όταν διαπιστώσαμε ότι ο μάρτυρας είναι ενεργό κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.


Για απόπειρα αποπροσανατολισμού και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων λόγω των αποκαλύψεων που γίνονται στην Επιτροπή για το «Ερρίκος Ντυνάν», έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Μπαλωμενάκης. Κατά τα λοιπά, ο κ. Κρέτσης αναφερθείς στην υπόθεση δήλωσε ότι «για μας δεν είναι πλειστηριασμός, είναι συναλλαγή» και ότι «φαινόταν πως βήμα-βήμα ήταν συμφωνημένο από πριν και μάλιστα υπήρχε στο μνημόνιο συνεργασίας ρήτρα ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πλήρωνε 500.000 ευρώ αν βρεθεί κάποιος να ανακόψει τον πλειστηριασμό για να αποσυρθεί».


Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.