Ο Εγκέλαδος χτύπησε και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Κω…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ζημιές σε αρκετά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Κω εξαιτίας του ισχυρού σεισμού, διαπίστωσε το κλιμάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού που έφτασε στο νησί σήμερα το πρωί. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν οι υλικές ζημιές στα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, στο Κάστρο και στα Οθωμανικά τεμένη. Θα ληφθούν τα πρώτα μέτρα προστασίας και θα προχωρήσει η αποκατάστασή τους μετά από μελέτη.

Για τον σκοπό αυτό, αύριο και τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Κω κλιμάκιο της Κεντρικής Υπηρεσίας από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων για να εκτιμήσει την κατάσταση και να οριστικοποιήσει τις ενέργειες.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο που θα παραμείνει προς το παρόν κλειστό για «σύντομο» αλλά αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές. Κλειστή για σύντομο χρονικό διάστημα θα παραμείνει επίσης η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία.

Ανοιχτός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου ενώ για το διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το Κάστρο και το Μουσείο της πόλης της Κω οργανώνεται από το ΥΠΠΟΑ και το άνοιγμα στο κοινό ορισμένων αρχαιολογικών χώρων που παρέμεναν κλειστοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.