Νύχτα αγωνίας για τα Κύθηρα…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Δεύτερη  ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες στα Κύθηρα, χωρίς τη συνδρομή πλέον των εναέριων μέσων που αποχώρησαν με τη δύση του ηλίου.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και χωματουργικά μηχανήματα. Πάντως, ήδη έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Δυτική Μακεδονία και 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

«Ανάμεσα στις δασικές εκτάσεις υπάρχουν πολλοί οικισμοί που πρέπει να προστατευτούν,  είναι μεγάλη η περίμετρος της φωτιάς και αρκετά τα μέτωπα δυτικά του νησιού» τόνισε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, προσθέτοντας ότι οι άνεμοι και το ανάγλυφο δυσκολεύουν περαιτέρω το έργο της πυροσβεστικής.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής. Αναμενόταν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους και οι κάτοικοι του οικισμού Καλοκαιρινές. Nωρίτερα, οι κάτοικοι του χωριού Φράτσια συγκεντρώθηκαν για ασφάλεια στην πλατεία του χωριού. Ήδη έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Μυλοπόταμος και Αραιοί. Ο πρωθυπουργός είχε ενημέρωση για την πυρκαγιά και ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την κατάσβεσή της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.