Εσβησε η λάμψη του Ελληνικού Κινηματογράφου…Εφυγε η Ζωή Λάσκαρη.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη.Εφυγε η  γυναίκα,η ηθοποιός, που ενσάρκωνε όλη τη λάμψη του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60. Πέθανε στον ύπνο της στο εξοχικό της σπίτι στο Πόρτο Ράφτη.Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες η Ζωιτσα,δεν ειχε κανεναν πρόβλημα υγείας και περνούσε τις διακοπές της με την οικογένειά της και τους φίλους της στο εξοχικό της.

Η Ζωή Λάσκαρη (12 Δεκεμβρίου 1944) ήταν μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της όνομα είναι Ζωή Κουρούκλη (όμοιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας). 

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Είχε παντρευτεί τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη. Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη τη Μάρθα.

”Η Στεφανία”,”Κορίτσι για φίλημα”,”Νόμος 4000” ”μια Κυρία στα μπουζούκια” ηταν μερικές απο τις ταινίες που την έκαναν πολύ αγαπητή στο κοινό.Στο θέατρο την πρώτη της εμφάνιση την έκανε στο εργο ΄΄Μιας πεντάρας νειάτα” στην Κύπρο.Ακολούθησαν δεκάδες ρόλοι διαφορετικοί πάντα που έδωσαν μια άλλη διάσταση στην προσωπικότητά της.Απο τους αγαπημένους της ρόλους αυτός στα ”Ωραία Χρόνια΄΄ του Πίντερ,το 2013.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.